Vele kansen en doelpunten maken zijn geen eenheid bij AZSV.

maart 31, 2024

Wat heb ze ‘zich in de tesse loaten drieten’ sprak een gepensioneerde agrariër van de Haart na afloop van de bekerwedstrijd van AZSV tegen het Juliana’31 van voormalig AZSV trainer Dave de Jong. In deze opmerking was geen spelt tussen te krijgen. Als je zoveel kansen krijgt en ze niet benut verdien je niet om naar de volgende ronde te gaan.
AZSV start behoorlijk voortvarend en heeft in de beginfase al enkele kansen, maar het duurt nog tot de 9e minuut voordat de 1-0 op het scorebord verschijnt. Goed storen van Nick van Breugel brengt hem zelf in scoringspositie. De keeper brengt in eerste instantie redding maar de afgeslagen bal komt voor de voeten van Mirko Zwiers die met een hard en laag schot raak schiet. Wat volgt is een festival van kansen voor de Rood-Witten. In de 28e minuut komt Yordi Orriëns goed weg als hij onopvallend een doorgebroken speler de weg verspert. De kansen voor AZSV stapelen zich op. Tot de 42e minuut als bij een ongevaarlijke aanval Tom te Veluwe weg glijdt en Carlito de Zeeuw de bal makkelijk in het doel kan werken.
Na de rust gaat AZSV op zoek naar een nieuwe voorsprong. In de 59e minuut laat Nick van Breugel een mooie voorzet van zijn schoen vertrekken. Benjamin Roters weet deze bal op waarde te schatten en kopt prima binnen. Tien minuten later redt keeper Bonne Jansen geweldig een bal die op het laatste moment van richting veranderd word.
Beide partijen brengen verse krachten in. Juliana’31 zoekt meer de aanval en geeft achterin ruimte weg. Quinn Vervelde en Rik van der Eerden lijken hiervan in de blessuretijd te gaan profiteren en gaan met zijn tweeën richting het doel van Juliana’31 om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar het is de kleinzoon van voormalig international Frans Thijssen die de aanval weet te onderbreken. In de tegenaanval wordt er bij AZSV een domme overtreding begaan op de punt van de zestienmeter. Juliana’31 gooit alles naar voren en weet in via Niels Tils de gelijkmaker achter Bonne Jansen te koppen. Er blijft voor AZSV te weinig tijd over om de wedstrijd in de reguliere tijd te beslissen zodat penalty’s nodig zijn om te beslissen wie er naar de laatste vier gaan. Iedereen gaat er eens goed voor zitten want in de vorige ronde waren er maar liefst 38 penalty’s nodig om AZSV naar de volgende ronde te laten gaan.. Maar zover kwam het deze keer niet. Juliana’31 werd de gelukkige winnaar van deze tombola door 4 pogingen te benutten tegenover AZSV maar drie. De Rood-Witten kunnen zich weer helemaal op de competitie richten.

Door: Gerrit Nijman