Tegeltjeswijsheid van toepassing op AZSV

november 5, 2023

Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan. Deze tegelwijsheid zal deze week niet misstaan op de burelen bij AZSV. Of een andere titel kan zijn: de wedstrijd tegen vv Heino was net zo triest als het weer.
Kortom, de wedstrijd tegen de Sallanders moeten we maar zo gauw mogelijk vergeten. Eigenlijk is het niemand kwalijk te nemen dat het geen mooie wedstrijd hebben gezien en werden we op de feiten gedrukt van de wetten en grillen van de natuur. Op het door de veelvuldige gevallen regen slechte veld was alleen maar plaats voor een soort vechtvoetbal.
Het eerste half uur was het een beetje aftasten met kleine kansjes over en weer. Na een half uur kroop AZSV uit de schulp en dat resulteerde in de 39e minuut in een mooie aanval waarbij de keeper van Heino ternauwernood een pegel van Niek te Veluwe tot corner kon verwerken. Uit deze hoekschop scoorde Benjamin Roters met behulp van een tegenstander de beslissende 1-0. Heino was het even kwijt en de Rood-Witten hadden voor de rust nog twee keer kunnen profiteren.
Na de rust was de eerste grote kans voor Heino. Maar gelukkig stond Max Rensink op een goede plek op de doellijn en kon hij de gelijkmaker voorkomen. De wedstrijd was ongeveer een uur oud toen Heino een tandje bijzette. Niet veel later moest keeper Jasper te Kolste ver zijn doel uitkomen om een hachelijk situatie te redden. In de volgende strijd om de bal raakten twee spelers van Heino licht geblesseerd. Scheidsrechter Daniël Drost uit Tilburg, afgelopen week nog 4e official bij de bekerwedstrijd Noordwijk – ADO den Haag en bij de KKD wedstrijd VVV Venlo-Jong AZ, zag er geen overtreding in. De no 14 van Heino raakte hierbij zo gefrustreerd dat hij in het vervolg van de wedstrijd zijn aandacht alleen maar op Jasper te Kolste richtte en verder geen rol van betekenis meer speelde. Twintig minuten voor het einde bracht Max Rensink Benjamin Roters in scoringspositie maar de ‘coming man’ van AZSV kwam een teenlengte te kort.
Met nog tien minuten te spelen mochten de Rood-Witten de handen dicht knijpen toen de bal angstig dicht voorbij het doel van Jasper te Kolste rolde. In een alles of niets poging van Heino om een punt uit Aalten mee te nemen kreeg AZSV in het laatste deel van de wedstrijd een paar mogelijkheden om de score verder uit te breiden. De mooiste poging was van de voor Benjamin Roters ingevallen Quinn Vervelde die de bal in de laatste minuut vanaf eigen helft op het dak van het doel van Heino lepelde.
De lange pizzabakker Thijmen te Kolste werd na afloop terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Als een ouderwetse ausputzer deed hij tijden herleven van Johan Nijman, Gerrit Heersink, Jan Lensink en zijn oom Gerrit te Kolste.

Door: Gerrit Nijman