SV Huizen speelt tegen AZSV een stuk frustratie van zich af.

mei 30, 2024

In de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de 3e Divisie ontvingen de Rood-Witten sv Huizen. De Gooise formatie van trainer Arnold Klein had zich als doel gesteld om in de competitie bij de eerste zes op de ranglijst te eindigen. Gaandeweg het seizoen moesten de verwachtingen bijgesteld worden toen aan het eind bleek dat het kampioenschap bijna niet meer te missen was. Drie wedstrijden voor het eind een voorsprong van 7 punten moet kat in het bakkie moeten zijn. Letterlijk en figuurlijk in blessuretijd van de competitie verspeelden ze het kampioenschap in en tegen de amateurvoetballers van 020. De frustratie is begrijpelijk. Er waren Huizenaren die twee maanden lang geen bal meer wilden zien.
Van frustratie was woensdagavond weinig meer te zien. Onder ideale omstandigheden op een geweldig veld trapt sv Huizen af. Het ervaren arbitrale trio onder leiding van Thom Winkel uit Groningen en zijn assistenten Sander Woering uit Assen en Edwar Holvast uit Zuid-Beveland lieten zien niet voor niets tot de landelijke top te behoren.
Vaak is een eerste wedstrijd in een tweeluik niet een wedstrijd met veel spektakel. Zo ook deze wedstrijd. Oppassen voor een tegendoelpunt leek het credo. AZSV begon nog wel opportunistisch maar dat ebde na 10 minuten weg. Huizen liet zien dat ze niet voor niets kampioenskandidaat waren in de 4e Divisie A. Aan strijd ontbrak het niet bij AZSV. Veel duels en tweede ballen werden gewonnen maar de voortzetting was te onnauwkeurig.
Zowel bij Huizen als ook bij AZSV is het verdedigen tot kunst verheven. Alle twee hebben ze de minste tegendoelpunten in hun klasse. Het wachten was op een foutje. Dat kwam helaas voor AZSV. Doordat Freek Mulder weggleed kwam Theo Visser in vrije positie en was het voor hem een kleine moeite om 10 minuten voor de rust de bal in het doel te deponeren.
Ook de tweede helft leek meer op een vriendschappelijke wedstrijd dan een wedstrijd waarbij iets op het spel stond. De ingevallen Thijmen te Kolste kwam bij zijn eerste balcontact een centimeter te kort om met het hoofd doeltreffend te zijn. Ook Tren Wille had vlak voor het eind de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn poging ging in tweede instantie over. Alles wat AZSV is weet dat er nog niks verloren is. In uitwedstrijden werden toppers VVOG en Scherpenzeel aan de zegekar gebonden en Rohda Raalte mocht zijn handen dichtknijpen dat ze, ondanks dat ze van het kastje naar de muur werden gespeeld, de punten thuis hielden. Het vertrouwen is er, nu de verwerking nog. SV Huizen kan nog lang niet op de lauweren rusten. Het wordt nog bibberen zaterdag om half drie in Huizen.
Jasper te Kolste, Freek Mulder, Niek te Veluwe, Tom te Veluwe, Yordi Orriëns, Max Rensink (46 Rik van der Eerden), Mirko Zwiers (87 Tren Wille), Roel Gebbinck, Joost Rasing (71 Thijmen te Kolste), Benjamin Roters, Nick van Breugel (71 Quinn Vervelde).

Door: Gerrit Nijman