Strijd, Passie, Fouten, Duc tape en een bierpakket

oktober 1, 2023

De strijd tussen AZSV en MASV was nog geen twintig minuten oud toen een paar oudere supporters een andere plek op de tribune opzochten. Met een “könt ze den kearl gin duc tape op de b.. (mond) plekken” zochten ze een rustiger plek op de tribune. MASV mag zich gelukkig prijzen met een volkszanger als voorzitter. Maar één ding is zeker, trainer Dennis van Beukering pleegt een grotere aanslag op zijn stembanden dan zijn zingende voorzitter. Aan één stuk door zweepte hij zijn spelers verbaal op en niet zonder succes. Na twaalf minuten resulteerde dat in de 0-1 van Youri Roseboom die twijfelen in de achterste lijn van de Rood-Witten afstrafte.
Twee minuten later viel uit het niets de gelijkmaker toen de man van de wedstrijd, Quinn Vervelde, een fout van een Arnhemse verdediger genadeloos afstrafte. Toch bleef MASV de bovenliggende partij en de mannen van Martijn Beltman mochten keeper Jasper te Kolste op hun knieën danken dat de schade niet groter werd. Op een paar kleine plaagstootjes van AZSV na kon de keeper van MASV rustig genieten van het najaarszonnetje. De rust brak aan met een 1-1 stand.
Als vaker tapte AZSV in de tweede helft uit een ander vaatje. Het duurde tot de 59e minuut toen Max Rensink zijn trek en sleurwerk beloond zag met een prachtig doelpunt. Twee minuten later was het Quinn Vervelde die Benjamin Roters koppend de 3-1 liet aantekenen. Een kwartier voor het einde werd de moegestreden en veel ‘vuil meters makende’ Benjamin vervangen. Samen met de twee andere doelpuntenmakers, Quin Vervelde en Max Rensink maakten ze plaats voor Nick van Breugel, Joost Rasing en Tren Wille
Het stemvolume van Dennis Beukering temperde en viel in de loop van de tweede helft helemaal weg. MASV had de controle over de wedstrijd helemaal verloren en de AZSV-ers maakten er dankbaar gebruik van. MASV probeerde nog wel te voetballen maar deed dat zonder veel overtuiging. Tien minuten voor het einde kwam de bal via diverse hoofden terecht op het hoofd van Thijmen te Kolste die de daarmee de 4-1 eindstand binnen knikte. Zo hadden de broertjes te Kolste een groot aandeel in deze mooie overwinning. Niet zo gek dat de vader van Jasper en Thijmen na de wedstrijd als een haan met stront tussen de tenen rond liep.
Eén ding mag niet onvermeld blijven. De gezellige en attente gasten uit Arnhem hadden in het kader van de week van de scheidsrechter een mooi bierpakketje voor het arbitrale trio. Na afloop van de wedstrijd leidde dat tot vermakelijke taferelen in de sponsorruimte.

Door: Gerrit Nijman