Selectie heren 1 seizoen 2024-2025

januari 30, 2024

Zo rond deze tijd zijn de technische staf en de coördinatoren druk met het samenstellen aan de selectie voor het volgende seizoen. Welke spelers vertrekken, waar kunnen we ons gericht versterken en welke spelers komen door uit de eigen jeugd? Hierbij een eerste stand van zaken.

Selectie blijft grotendeels gelijk
Afgelopen tijd zijn er gesprekken gevoerd met alle spelers van de selectie. Onder andere over hun plannen voor volgend jaar. Uit de gesprekken kunnen we concluderen dat de kern van de selectie van dit seizoen volgend jaar doorgaat. Zo knopen sterkhouders als Niek te Veluwe en Rik van der Eerden er zeker nog een jaar aan vast bij AZSV. Een aantal spelers heeft te kennen gegeven te stoppen. Daarom zoeken we momenteel naar gerichte versterkingen van de selectie door in gesprek te gaan met spelers uit de regio en door aanwas vanuit de jeugd.

Spelers die gaan en komen
Hij is niet meer weg te denken bij AZSV, maar na 14 jaar (!) stopt Freek Mulder bij AZSV. Dat zal even wennen zijn voor de trouwe bezoekers van AZSV. Evenals het wegvallen van een bekend gezicht als Joost Rasing, die na 7 jaar AZSV gaat verlaten. Verder hebben sommige spelers aangegeven lager te willen spelen zoals: Luka ter Haar en Koen Maatkamp. Daar staat tegenover dat jonge jongens als Etim Bassey en Trenn Wille zich goed ontwikkelen. Ook vanuit de o19 en o17 verwachten we dat een aantal talenten de komende jaren doorbreekt.

Het vervolg
De eerste stappen om tot een nieuwe selectie zijn gezet. De komende tijd zullen jullie via Social media en de site van AZSV op de hoogte worden gehouden van belangrijke wijzigingen in de selectie.