Roomse Herrie laat AZSV nog billen knijpen

december 3, 2023

Roomse Herrie is een online popencyclopedie van de gemeente Oost-Gelre en opgezet door Stichting Burenplicht. Ook in Aalten was er een popcultuur maar dat werd enigszins geremd door conservatisme. Hoewel de kloof tussen Room katholiek en Protestantisme er gelukkig bijna niet meer is zijn er nog wel sporen van deze open – gesloten verhouding te vinden. Het open karakter van de Lichtenvoordenaren was duidelijk waarneembaar rondom de wedstrijd van Longa’30 tegen AZSV. Kosten noch moete werden gespaard om van deze eerste derby een feest te maken. En samen feest maken kunnen ze in Lichtenvoorde. Denk alleen maar eens aan de jaarlijkse kermis
Na de wedstrijd was er voor de Lichtenvoordenaren alle reden voor om zich ingetogen te gedragen. Toch ligt dat niet in hun karakter en werd er een gezellig herrie gecreëerd onder leiding van een Aaltense volkszanger
De wedstrijd begon voortvarend voor de AZSV, een gele kaart voor Niek te Veluwe al in de 2e minuut daargelaten. Al in de 7e minuut reageerde Rik van der Eerden op een foutieve terugspeelbal van aanvoerder Tim Bader. Rik had geen moeite met dit buitenkansje en scoorde de 0-1. Tien minuten later overkwam Tom te Veluwe het zelfde door te zacht terug te spelen op keeper Jasper te Kolste. Gelukkig loste Jonathan Goosen dit vakkundig op. De eerste helft was Longa op zoek naar de organisatie, iets wat de Rood-Witten beter in orde hadden. Tot echte doelkansen kwam het echter niet. In de 44e minuut komt Benjamin Roters vrij voor de keeper. Maar zijn poging eindigde met de bal over de N18.
Na de rust lijkt het of Longa herboren uit de kleedkamer komt. Toch is het de weer ijverige Max Rensink die in de 54e minuut een afvallende bal op de slof neemt en de 0-2 op het scorebord zet. Drie minuten later een misverstand tussen een Longa verdediger en zijn doelman. Het was weer Rik van der Eerden die de bal kon binnenlopen en de stand op 0-3 bracht Martijn Beltman bracht Quinn Vervelde en Yordi Orriëns in voor Benjamin Roters en Jonathan Goosen. Even later had Rik van der Eerden voor een hattrick kunnen zorgen maar kwam hij een teenlengte te kort
AZSV lijkt te verslappen en daar maakten Thomas Kerperien en Tim Harmelink gebruik van door de 1-3 en de 2-3 te scoren
Het was daarom in blessuretijd nog even billen knijpen voor de Rood-Witten. Maar gelukkig trokken ze de 3 punten over de streep en kan AZSV de eerste derbywinst tegen longa’31 in de boeken schrijven.

Door: Gerrit Nijman