RABOBANK CLUB SUPPORT – ONS PROJECT “VERBETEREN PARAMEDISCHE BEGELEIDING”

augustus 22, 2023

Hoewel de Rabobank Club Support Actie pas begint op 4 september (jullie kunnen stemmen van 4 tot 26 september) willen we nu al jullie aandacht vestigen op de projecten waarmee Stichting Villekamp en Stichting Prestatievoetbal AZSV meedoen.

Waarom nu al? Er is op onze AZSV-media nog weinig nieuws qua wedstrijdverslagen, dus ons bericht valt goed op. En … ons verhaal is lang, maar gun ons een paar minuten van uw tijd, daarmee kunnen we onze boodschap goed overbrengen. En heel belangrijk in september: geef ons uw stem!

Het waarom van ons project
Bij sporten en zeker bij intensief sporten op hoog niveau hoort een goede paramedische begeleiding. Als sportvereniging wil je dit naar behoren hebben ingevuld. Op het gebied van paramedische begeleiding werkt AZSV al sinds jaar en dag samen met 2 verschillende praktijken voor fysiotherapie. Op de 4 trainingsavonden (maandag t/m donderdag) levert één van de praktijken telkens een (vaste) fysiotherapeut, die in basis zorgdraagt voor een screening. De daadwerkelijk fysiotherapeutische behandeling vindt vaak plaats op de praktijk. Daarnaast dragen de fysiotherapeuten zorg voor de hersteltraining van veelal langdurig geblesseerde spelers en speelsters. Naast 4 fysiotherapeuten beschikt AZSV over een sportverzorger welke op donderdagavond beschikbaar is en op wedstrijddagen AZSV H1 begeleidt.

In de loop van de tijd is AZSV uitgegroeid tot een vereniging met ca. 1.000 spelende leden waarvan een deel recreatief en ook een flink deel prestatief en intensief sport. Wat we al gedurende langere tijd constateren is dat het aanbod van fysiotherapie/sportverzorging niet meer in balans is met de (grote) vraag die vanuit de sporters komt, zowel kwantitatief en kwalitatief.

Om het sporten/voetballen binnen AZSV op een nog betere wijze paramedisch te kunnen begeleiden is er behoefte aan:
• een bredere bezetting op het gebied van medische / sportbegeleiding en fysiotherapie
• een adequate en eigentijdse ruimte om sporters te kunnen behandelen en
• materialen om hersteltraining te kunnen faciliteren.

Stichting Prestatievoetbal AZSV en Stichting Villekamp vragen daarom een bijdrage van Rabo Club Support welke het (mede) mogelijk maakt dat de faciliteiten voor de sporters, de fysiotherapeuten en de sportverzorgers(s) op het niveau komen dat past bij het aantal sportende leden en de intensiteit waarmee men sport.

In de eerste plaats denken wij aan het opknappen van de bestaande behandelruimte, de aanschaf van zaken als een trapladder, oefenballen, pionnen en dergelijke ten behoeve van de hersteltraining en daarnaast willen we ons sterk maken om met de gezamenlijke praktijken voor fysiotherapie in Aalten en verschillende andere sportverenigingen te komen tot een efficiënt en kwalitatief hoogwaardig samenwerkingsmodel waarbij wedstrijdsporters in Aalten de juiste paramedische begeleiding gaan krijgen.

Voor meer informatie over Rabo Club Support klik hier