Quick’20 – AZSV al na 3 minuten klaar

oktober 6, 2024

De wedstrijd was amper drie minuten op gang toen Quick’20 een strafschop in de schoot geworpen kreeg. Invaller doelman Boet Ligtenberg dook een beetje overenthousiast de bal voor de voeten van een aanvaller weg waarbij dezelfde aanvaller de act van een stervende zwaan opvoerde. Peter Ilia scoorde vanaf de strafschopstip de 1-0. Niet alleen AZSV was hierna van slag maar ook de scheidsrechter was het even kwijt en wapperde uitgebreid met geel voor de Rood-Witten. Met name één van de aanvallers van Quick’20 wist op sluwe wijze de leidsman te manipuleren en was er alleen maar op uit om de tegenstander een kaart aan te smeren. Pas halverwege de tweede helft had de scheidsrechter genoeg van hem en liet hij doorspelen toen Steffen IJzereef hem onreglementair de doorgang versperde naar het doel. Waar iedereen wachtte op een rode kaart voor Steffen toonde de leidsman karakter en liet hij de aanvaller in zijn eigen sop gaarkoken. Daarvoor moest AZSV toezien dat de Oldenzalers het betere van het spel hadden. Met name in de eerste helft kwam AZSV er niet aan te pas. Op de 2-0 ruststand is dan ook helemaal niets aan te merken. Als in de eerste minuut van de tweede helft de stand 3-0 wordt gaan de Oldenzalers op hun lauweren rusten en laten ze de mannen van Martijn Beltman langzaam in hun spel komen. In een poging om er nog iets van te maken geven de Rood-witten achterin veel ruimte weg waarvan de Oldenzalers optimaal profiteren. De 4-0 is daarvan een logisch gevolg. In de 89e minuut wordt een doorgebroken Oldenzaler onderuit gehaald in het strafschopgebied en wijst de leidsman, nu wel terecht, naar de stip. Ook nu geen kaart, waarschijnlijk omdat de Rood-Witten nog een rekening open had staan bij de scheidsrechter toen hij bij een aanslag op de enkels van Niek te Veluwe de overtreding met de mantel der liefde bedekte. De in het diepe geworpen doelman Boet Ligtenberg zag ook deze penalty verzilverd worden. Het siert de Rood-Witten dat ze desondanks toch voor de eretreffer gaan. Het is Siep Rompelaar die in de 90e minuut deze treffer op zijn naam krijgt
Concluderend kunnen we zeggen dat AZSV de nederlaag helemaal aan zichzelf te danken heeft en dat Quick misschien meer geluk had in de duels. Maar geluk kun je afdwingen. Dat liet AZSV in de vorige wedstrijd tegen Sneek zien. Komende week effe de koppen bij elkaar en dan zaterdag de neuzen richting het doel van vv Hoogeveen. De voorlopige koploper,… tot zaterdag.
Opstelling: Boet Ligtenberg, Freek Grondman (46 Steffen IJzereef), Tom te Veluwe, Bram Rensing ( 70 Ferran Momberg), Max Rensink, Niek te Veluwe, Mats Hegman, Roel Gebbinck, Quinn Vervelde (46 Tren Wille), Bohdy van Hal (70 Siep Rompelaar), Benjamin Roters.

Door: Gerrit Nijman