Op het puntje van de stoel bij AZSV tegen TVC’28

februari 4, 2024

Mooi was het misschien niet maar spannend des te meer als we het over de wedstrijd tussen de Aaltense Rood-Witten en TVC’28 hebben. De Tubbergers zijn een verrijking voor de 4e Divisie. De jeugdopleiding hebben ze hoog in het vaandel staan. Dat blijkt wel uit het feit dat hun Jo19 afgelopen seizoen 3e Divisie heeft gespeeld. Helaas zijn ze daaruit gedegradeerd.

Zaterdag waren AZSV en TVC’28 ploegen die zich niet verstoppen en ondanks de moeilijke omstandigheden er toch het beste van proberen te maken. Joost Rasing startte in de basis en dat kwam de bewegelijkheid voorin ten goede. De fysieke wedstrijd werd in goede banen geleid door Mitchel Krop uit Heerhugowaard en zijn assistenten uit Apeldoorn en Vorden. Na een voorzichtig begin was het eerste kansje na tien minuten voor Niek te Veluwe. Zijn doelpoging ging echter naast. Een paar minuten later staat keeper Jasper te Kolste op de goede plek en een poging van een Tubberger onschadelijk maakt. Het mooiste moment in de eerste helft is van Rik van der Eerden. Met een bekeken bal probeert hij na ruim twintig minuten de keeper van TVC te verschalken maar met een uiterste krachtinspanning tikt de sluitpost de bal over het doel. Weer een kwartier later schiet een AZSVer voor de zestiende keer in deze competitie op het aluminium. Deze keer is het Max Rensink die de paal teistert. Met een 0-0 stand gaan de strijders naar de thee. Coach Martijn Beltman is over de eerste helft niet ontevreden: “ Het voetbal was niet goed maar organisatorisch stond het wel goed”
De tweede helft brandt de strijd los. De eerste tien minuten is AZSV heer en meester maar vergeten ze de score te openen. Daarna herpakte TVC’28 zich en doen ze weer volop mee. In de 53e minuut kopt Roel Gebbinck in kansrijke positie over en weer tien minuten later is het keeper Jasper te Kolste die AZSV voor een achterstand behoedt. Ook de sluitpost van TVC laat zien dat hij uit het goede keepershout gesneden als hij een knal van Max Rensink onschadelijk maakt. In de 71e minuut gaat een Tubberger alleen op Jasper te Kolste af maar weet Jonathan Goosen met een prima tackle AZSV te behoeden voor een achterstand. Een kwartier voor het eind maakt Joost Rasing plaats voor Benjamin Roters. Even later breken de enerverende laatste tien minuten aan. Wessel te Hofsté van de Blauwhemden schiet op de paal en een minuut later is er weer een redding van Jasper te Kolste nodig om AZSV niet op achterstand te zetten. Van twee kanten wordt fanatiek geprobeerd om de drie punten binnen te slepen. Dat lijkt de Rood-Witten te gaan lukken als toekomstig goudhaantje Benjamin Roters de bal de goal inwerkt. AZSV lijkt kort voor het eind op rozen te zitten maar vergist zich in de veerkracht van TVC. De reguliere speeltijd is al voorbij als Mart Groothuis de Tubbergers in vuur en vlam zet met de verdiende 1-1. Een schrale troost voor AZSV is dat iets eerder De Jo19 van SJO AZSV-AD’69 wint van de Jo-19 uit Tubbergen. De boys van trainer Dion Bosman winnen met maar liefst 6-0 van TVC’28.
Zaterdag speelt AZSV een inhaalwedstrijd tegen VVOG op Villekamp. De wedstrijd begint ook weer om half drie. De ambitieuze Harderwijkers hebben de laatste wedstrijden steken laten vallen maar zullen er alles aan doen om de afstand tot koploper Excelsior’31 niet groter te laten worden. Maar als de Rood-Witten van Martijn Beltman met dezelfde instelling als tegen als tegen TVC de wei ingaan ziet het er somber uit voor de Harderwijkers.

Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen (88 Thijmen te Kolste), Niek te Veluwe, Roel Gebbinck, Mirko Zwiers, Max Rensink, Joost Rasing (74 Benjamin Roters), Rik van der Eerden (86 Quinn Vervelde).

De wedstrijd beelden AZSV – TVC28 van afgelopen zaterdag nu te zien op deze site: http://www.regiointernet.tv/?fbclid=IwAR0RsUv9JRHyMdYbyi2g6s4D3S5FGee7o8320jKBy9Zd3-Zn–revmvDN9M

Door: Gerrit Nijman