Ondanks slechte omstandigheden een boeiende pot voetbal

november 19, 2023

Zaterdag waren de Blauwkes uit Buitenpost om half tien in de bus gestapt om het op te nemen tegen de Rood-Witte Brigade van Martijn Beltman. In de buurt van Apeldoorn kletterden de eerste regendruppels tegen het raam van de bus. Dat was de opmaat voor een potje voetbal dat zich onder barre omstandigheden zou afspelen op Villekamp.
Om twee uur floot de goed leidende scheidsrechter Nick Ooms, uit Veldhoven bij Eindhoven, voor het begin van de wedstrijd.
Meteen lieten de twee ploegen zien dat ze voor de punten gingen waardoor een levendige partij voetbal ontstond.
AZSV begon met de kersverse zaalvoetbalinternational Yordi Orriëns in de basis.
Het begin was hoopvol voor AZSV. Uit een afgeslagen hoekschop nam Rik van der Eerden in de 5e minuut de bal vol op de slof. De bal werd nog van richting veranderd door een speler van Buitenpost maar was er anders ook wel ingegaan. De Rood-Witten waren nog vol in euforie van de vroege voorsprong toen de gelijkmaker in de 6e minuut in het net lag achter doelman Jasper te Kolste. Het was de attente Kian Visser die onachtzaamheid in de laatste lijn van AZSV doeltreffend afrondde. Niet veel later probeerde Mirko Zwiers het van afstand, maar de bal ging net aan de verkeerde kant van de paal langs het doel.
In de 20e minuut speelde Yordi Orriëns zich vrij en bediende Rik van der Eerden op maat die vervolgen de 2-1 en daarmee zijn tweede doelpunt van de wedstrijd achter de verbouwereerde keeper Kevin van de Meulen schoot. Niet veel later schoot Quinn Vervelde van ver net naast. Een kwartier voor de rust een hachelijke situatie in de zestienmeter van AZSV toen keeper Jasper te Kolste een terugspeelbal in de handen nam. De indirecte vrije trap vlak bij het doel leverde niets op. Tien minuten voor rust knalde Quinn Vervelde snoeihard op de vuisten van de keeper van Buitenpost. In de 41e minuut redde Jasper te Kolste de Rood-witten voor een gelijke stand maar drie minuten later verwerkte hij een hoekschop verkeerd waardoor Edwin Schaafsma de 2-2 eindstand al voor de rust op het scorebord zette.
Na de rust bleef de regen gestaag neervallen en ook de invallende duisternis maakte het voor de 22 spelers minder aantrekkelijk. Toch bleef de slijtageslag boeien. Zowel AZSV als Buitenpost bleven volop de aanval zoeken. Na een uur spelen had een doelpoging van Yordi Orriëns een beter lot verdiend. Even later minuut maakten Quinn Vervelde en Yordi Orriëns plaats voor Benjamin Roters en Ferran Momberg. Het was Benjamin Roters die een zeker tellend doelpunt verijdelt zag worden door een schitterede reflex van keeper Kevin van der Meulen van Buitenpost. Door zoveel geluk rook Buitenpost bloed en trok vol op de aanval en had pech dat een poging op de AZSV lat eindigde en bij een daarop volgende poging rakelings langs het doel van Jasper te Kolste schoot. Benjamin Roters had pech met zijn schot op binnenkant paal. Het is zo ongeveer de 10e keer dat hij in 12 wedstrijden de paal of lat raakt. Langzaamaan gaat deze voormalige speler van de 3e klasse zich aanpassen aan het niveau in de 4e Divisie. De Rood-Witten kunnen in de tweede helft van de competitie nog veel plezier van Benjamin hebben. Tien minuten voor het eind maakte sterkmaker Max Rensink nog plaats voor Tren Wille.
Moegestreden maakten de 22 acteurs de laatste tien minuten vol voordat ze onder applaus van de toeschouwers onder de welverdiende warme douche kropen.

Door: Gerrit Nijman