NIEUW KUNSTGRAS VOOR AZSV

mei 27, 2024

De voetbalcompetities zijn (vrijwel) afgelopen, in juni staat het altijd fantastische straatvoetbal-evenement weer voor de deur, maar ook in juli is er reuring op sportpark Villekamp. De eerste mannenselectie begint al weer te trainen, op veld 3 echter zal de grootste metamorfose plaatsvinden. 2-3 juli zal de bestaande kunstgrasmat worden verwijderd en in de week erna vervangen worden door een nieuwe kunstgras toplaag.
De huidige mat treft geen blaam. Aangelegd in de zomer van 2009 gaan we nu tot vervanging over, ondanks dat een keuring heeft aangegeven dat het veld tot de zomer van 2025 aan de KNVB-eisen voldoet. Dat is een enorme pluim op de hoed voor de onderhoudsvrijwilligers bij AZSV, in het bijzonder voor Henk Westerveld en Jan Jansen. Dit veld is jarenlang iedere week geborsteld, dat doen weinig verenigingen ons na. Maar zo verleng je wel de levensduur van een kunstgrasveld met jaren en bespaar je veel geld!
Wij lezen (met enige jaloezie) dat regioverenigingen financieel geholpen worden door gemeentebesturen als vervanging aan de orde is. Bij vervanging van een toplaag praat je over een investering van € 200.000 ex-BTW. Dus enige financiële hulp zou niet verkeerd zijn. Toch heeft het eigen boontjes doppen ook een positieve kant. Gemeenten moeten openbaar aanbesteden. Consequentie is dan vaak dat wordt gekozen voor de goedkoopste aanbieding. Het verschil tussen een ‘voldoende’ en een kwaliteitsmat bedraagt ongeveer € 30.000. Met een beetje onderhandelen kom je op € 20.000 uit. Als zo’n mat dan vervolgens vier jaar langer mee gaat, verdien je het gemakkelijk terug. Wij gingen met onze vorige kunstgrasmatten voor kwaliteit, dat blijven we doen.

VERKOOP KUNSTGRAS TEGEN BODEMPRIJZEN, COLLECTOR ITEMS BIJ OPBOD
Begin juli wordt de kunstgrasmat van veld 3 verwijderd en vervangen door een nieuwe toplaag. Grote delen van het veld en de uitloopstroken zijn nog in goede staat. Wie heeft er interesse om bij huis of elders kunstgras aan te leggen? Voor 3 euro per m2 verkopen we ons kunstgras.
Stuur voor 25 juni een email naar info@azsv-aalten.nl onder vermelding van naam en hoeveel m2 je wilt kopen. Dan zorgen wij ervoor dat op 3-4 juli jouw bestelling klaar ligt. Betalen kan contant of via de pin.

Collector items bij opbod
Heb jij bijzondere herinneringen aan een strafschop, die je fantastisch binnen schoot of jammerlijk miste? Of een corner, die je prachtig binnen draaide? Of was jouw laatste voetbalactie ooit de aftrap vanaf de middenstip en scheurde je toen je hamstring af?
De strafschopstippen, de corners, de middenstip, de doellijnen, ze zullen worden verkocht per opbod. Ook hier geldt: stuur een email naar info@azsv-aalten.nl onder vermelding van naam, en welke bieding je waarop doet.