Nacompetitie Woensdagavond

mei 27, 2024

Woensdagavond ontvangt AZSV in de nacompetitie sv Huizen met in hun kielzog verslaggever Ron Tuijnman. Als de Groen-Gele Gooise formatie net zo voetbalt als Ron schrijft, dan hebben de mannen van Martijn Beltman hun handen vol aan de formatie van trainer Arnold Klein.

Voor een paar weken terug leek sv Huizen onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen. Drie wedstrijden geleden had Huizen nog een voorsprong van maar liefst 7 punten op Ajax. Maar na een verliespartij tegen DHSC en een gelijkspel tegen SJC slonk hun voorsprong zienderogen. Daardoor werd de wedstrijd tussen Ajax en sv Huizen een echte finalewedstrijd. Tot aan de 90e minuut was de stand 1-1 en leek sv Huizen het kampioenschap binnen te hengelen. Maar 3 minuten in blessuretijd scoorde (Lucky) Ajax alsnog en zakte de bodem onder de voeten van sv Huizen weg.
AZSV en sv Huizen kennen elkaar nog uit de vorige competitie. Thuis kregen we met 0-3 het deksel op de neus maar in de uitwedstrijd werd dat rechtgezet door met 1-2 te winnen. Ook in 2017-2018 hebben ze elkaar ontmoet in de competitie, uit 1-2 en thuis 2-2. Huizen moest toen twee keer naar Aalten komen omdat de grensrechter destijds in de eerste wedstrijd ernstig geblesseerd raakte.

Uit ervaring weten we dat SV Huizen een sympathieke ploeg is zonder kapsones. Vooroordelen dat ze in het Gooise allemaal in ontucht leven en met een Ferrari naar de training komen is bij ons al lang achterhaald, net zo als zij ook weten dat bij ons niet iedereen Guus Utenwaard heet en met de trekker naar de training komt.
Een ander vooroordeel is dat ze de klap van het missen van het kampioenschap nog lang niet te boven zijn. Dat kunnen we rustig naar het land der fabelen verwijzen. Reken er maar op dat de voormalige, tweevoudige, landskampioen bij de amateurs hun glorietijden nog niet zijn vergeten en graag weer aan die resultaten willen ruiken.
Onze Rood-witten zijn zeer zeker niet kansloos. Als ze net zo zelfverzekerd als afgelopen zaterdag in Barneveld voetballen
En eehh… Ron Tuijnman, Bij ons in de ontvangstruimte ben je van harte welkom. Ons complex heet Villekamp en geen Toekomst. Die Toekomst zit in onze jeugd en daar zijn we uitermate heel blij mee. De wedstrijd begint woensdag om 19.00 uur.

Door: Gerrit Nijman