Max geeft gas

oktober 15, 2023

Twee keer Max, alle twee winnaars. Alle twee met een kart achtergrond. De ene met 90% benzine en 10% ethanol in zijn RB19 de ander met 100% diesel in zijn lijf. Die met diesel in zijn lijf was zaterdag de grote aanjager van de Rood-Witten en terecht aangewezen als man van de wedstrijd. Max Rensink kreeg eindelijk het vertrouwen van de trainer en maakte dat helemaal waar.
Al na 4 minuten kregen de mannen van Martijn Beltman de handen op elkaar van het publiek toen een doelpoging net naast ging. Iedereen ging er eens goed voor zitten. AZSV was voetballend Pelikaan S de baas maar de grootste kans was aanvankelijk toch voor de Groningers. Na 18 minuten een mooie aanval over links waarbij Quinn Vervelde Benjamin Roters een niet te missen kans gaf en daarmee Benjamin zijn 4e doelpunt in deze competitie liet noteren. Tien minuten later een hachelijke situatie toen het leek of keeper Jasper te Kolste mee in de aanval ging. Een geluk dat zijn medespelers er voor zorgden dat Pelikaan S niet in balbezit kwam. In de 29e minuut een prima rush van Quinn Vervelde dat een beter lot had verdiend.
Na de thee een ander Pelikaan S. AZSV mocht zich de handen samenknijpen dat het na een uur spelen niet op achterstand stond. Het waren de eerder genoemde Max en ook Niek te Veluwe en Roel Gebbinck die met het nodige overzicht en sleurwerk de gelederen gesloten hielden. Een te zachte terugspeelbal op de keeper van Pelikaan S gaf de attente Benjamin Roters de gelegenheid om vanuit een moeilijke hoek de 2-0 op het scorebord te zetten. Weer 2 minuten later was het Max Rensink die met een prachtig schot de Groninger keeper tot een uiterste redding dwong. Een kwartier voor tijd werd de weer uitstekend spelende Quinn Vervelde vervangen door Nick van Breugel. Een wissel met succes want het was Nick van Breugel die na een afgemeten voorzet van Max Rensink even later de 3-0 binnen volleyde. Tien minuten voor het eind maakte Rik van der Eerden plaats voor Tren Wille, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Het geloof in een goed resultaat was weg bij Pelikaan S. Toen ook nog eens een invaller bij de Groningers een rode kaart kreeg was het helemaal open huis bij de mannen uit Oostwold. De Villekampers vergaten hiervan te profiteren. Waarschijnlijk om doelpunten te sparen voor de bekerwedstrijd tegen Bon Boys in Haaksbergen aanstaande donderdag. Zaterdag is een vrije dag en vervolgens komen de vrienden van Benjamin Roters van FC Zutphen op dinsdagavond sparren tegen de Rood-Witten voor de Achterhoekcup. Voorlopig gaan we genieten van een mooie 5e plek op de ranglijst.

Door: Gerrit Nijman