MASV heeft een engelbewaarder

maart 3, 2024

“Ik weet nu dat er een engelbewaarder bestaat” zingt zanger Willem met de afterparty na de wedstrijd MASV tegen AZSV. Op datzelfde moment ploetert op 150 meter afstand Vitesse tegen FC Twente en klinkt er in de 4e minuut een daverend applaus op in de Gelredome ter ere van Vitesse-icoon Theo Bos. In de kantine van MASV krijgen de supporters van de Arnhemse 4e Divisionist dit alles niet mee, daar wordt de gelukkige 3-2 overwinning op AZSV uitbundig gevierd.
Het lijkt of AZSV een beetje angstig aan de wedstrijd begint en de snelle 1-0 voor de Arnhemmers uit een corner lijkt alles alleen nog maar erger te maken. Maar al snel herpakken de in het wit spelende Rood-Witten zich en laten ze zien dat ze voetballend meer in hun mars hebben dan de Arnhemmers. Met goed positiespel probeert men in het vijandelijke strafschopgebied te komen. Nick van Breugel is aan de rechterkant zijn tegenstander vaak te vlug af en Rik van der Eerden is als aanspeelpunt weer van groot belang. MASV moet het alleen maar van uitvallen hebben via de snelle spitsen. Met één zo’n uitval krijgt Baggio Wallenburg de bal ietwat gelukkig mee en zet hij keeper Jasper te Kolste in de 37e minuut op het verkeerde been. Met een onverdiende 2-0 achterstand breekt de rust aan
In de rust past Martijn Beltman enkele omwisselingen toe om daarmee MASV nog meer onder druk te zetten. Kansen komen er maar de afwerking blijft voorlopig achterwege. Het is voor de Arnhemmers billen knijpen en ze komen er nog amper uit. Rond de 70 minuut verlaat Thijmen te Kolste zijn verdedigende stelling en gaat hij als stormram voorin functioneren. Twee minuten later stoomt Joost Rasing op en zoekt het zestienmeter gebied op om doelgericht te werken of, als het niet lukt, de act van de stervende zwaan op te voeren. Hij koos voor het laatste waarop Rik van der Eerden de penalty onberispelijk benut. AZSV gelooft er weer helemaal in en de Arnhemmers doen niks anders dan naar de klok kijken om te zien hoe lang de wedstrijd nog duurt. Van mooi voetbal is al lang geen sprake meer bij AZSV. Met lange ballen worden Rik van der Eerden en Thijmen te Kolste in stelling gebracht. In de 82e minuut weifelt de Arnhemse keeper met uitkomen en kopt Thijmen te Kolste de bal over hem heen. Met een snelle uitval van MASV juicht twee minuten later alles wat Arnhem is maar de bal gaat via binnenkant paal weer het veld in. Toch krijgt AZSV het deksel op zijn neus als ver in blessuretijd bij een hoekschop keeper Jasper het zicht wordt ontnomen en Youri Roseboom de 3-2 voor MASV op het scorebord zet. Een slechte staart van de 3e periode, maar als AZSV blijft voetballen zoals ze in Arnhem deden dan zit er een mooie periode aan te komen. Maar dan moet het pechduiveltje wel plaats maken voor een engelbewaarder.
Thijmen te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Thijmen te Kolste, Yordi Orriëns (71e Ferran Momberg), Mirko Zwiers, Roel Gebbinck (46e Benjamin Roters), Max Rensink (61e Quinn Vervelde), Niek te Veluwe, Nick van Breugel (46e Joost Rasing), Rik van der Eerden.

Door: Gerrit Nijman