Jo13-1 wint toernooi bij Vroomshoopse boys

juni 15, 2024

Op deze natte lente zaterdag vertrok de jo13-1 gevoelsmatig midden in de nacht richting Vroomshoop voor de seizoensafsluiter van een sowieso al prachtig voetbalseizoen.

Om 9.00u de eerste pot tegen de Tubanters. Dat het niveau vandaag hoog was werd meteen duidelijk. Tikkie takkie voetbal aan beide kanten. Maar behalve een prachtige kopbal van Gerko, die via de lat en paal er net niet in ging, geen grote kansen. 0-0 was een terechte uitslag.

De tweede pot was tegen 4e divisionist Excelsior ‘31. Deze werd volkomen terecht met 1-0 gewonnen. De laatste man van Excelsior schijnt nog steeds duizelig te zijn. Want na een dribbel van 60m zette Gerko de bal strak voor op Beau. Die draaide heel mooi weg bij de laatste man en schoof de bal beheerst binnen. Een echte spitsen goal.

De derde pot was tegen v.v. Den Ham. Eerlijk is eerlijk. Dit keer geen spektakelstuk. Al waren Sven op links- en Ties op rechtsbuiten wel een plaag voor de backs van de tegenstander. Maar uiteindelijk een zakelijke 1-0 overwinning. Op doelsaldo werd hiermee de 2e plek in de poule behaald.

Toen de halve finale tegen de winnaar van de andere poule F.C. Ommen. Wat een heerlijke pot voetbal was dit. Niet normaal. Esak had duidelijk goed geslapen en was overal, Swen kwam er telkens maar overheen met zijn nieuwe witte voetbalpatta’s, Douwe was telkens weer het verlengstuk tussen laatste en voorste linie en de enkele keer dat Ommen erdoor kwam stond daar telkens Rowan of Pim om de boel achterin dicht te houden. F.C. Ommen werd helemaal dol gespeeld en met 3-0 over de knie gelegd. Finaaalle!!!

De finale was net als het openingsbal tegen de Tubanters. En zoals zo vaak bij finales was het een echte 0-0 wedstrijd. Moegestreden, kleine pijntjes en niks weg willen geven. 0-0 werd het dan ook. Meestal lees je in verslagen trouwens over doelpunten. Maar bij de jo13-1 is het juist ook noemenswaardig dat de tegenstander nooit scoort. Deze finale was de 10e (!) wedstrijd op rij tijdens de laatste 3 toernooien dat de 0 werd gehouden. Echt top.

Na de 0-0 was het penalty’s. De eerste mentale tik werd uitgedeeld want de tos werd gewonnen en Azsv mocht voor het eerst aanleggen:

1-0 Beau, heel beheerst in het hoekie
X de bal van Tubanters ging hoog over
2-0 Itoro, easy half hoog tegen het zijnet
3-1 Billy, met een hartslagje van rond de 60 heel rustig en beheerst binnengeschoten
4-2 Gerco, hoeft niet hard was het advies dat Henk aan hem mee gaf. Bam! Toch hard binnen.
Toen waren de Tubanters weer aan de beurt. Pepijn deed een “van Breukelentje” en het werkte. Hij stopte de penalty op stijlvolle wijze en toen brak het feest los! GEWONNEN! Wat een meisterlijke prestatie.

Nog even dit.
Benny en Henk complimenten! Van een beetje “gepruts in de ruimte😉” bij het openingstoernooi bij Viod in augustus naar een geoliede machine in amper 10 maanden is een compliment waard. Namens alle ouders hartelijk dank voor een topseizoen.

Dat het ook met de saamhorigheid in het team wel goed zit werd trouwens op de terugweg nog meer duidelijk. In de auto werd namelijk gezegd dat ze het jammer vonden dat Anna en Isa er vandaag niet bij konden zijn.  Het was een topdag in Vroomshoop!

Dank en groeten voor deze mooie dag namens de chauffeurs en vlaggenisten,

Marco, René, Herbert en Mathijs