Jo11-1 wint met een klinkende 1-4 van Ruurlo jo11-1

oktober 6, 2024

Eindstand 1-4 (rust 1-3)

Doelpunten: Gijs Houwer, Senna Tolkamp, Joep Wubbels en Teis Hartman.
Na een beetje een rommelige warming up door het warmlopen op het ene veld, positiespel op het andere veld en een afwerk oefening op het juiste veld begonnen we niet scherp aan de wedstrijd. Ruurlo kwam dan ook snel op een 1-0 voorsprong. Zo, wakker en scherp. Toen was het onze beurt. We kwamen er langzaamaan lekker in. Toch kwam de gelijkmaker letterlijk uit de Lucht vallen. Gijs kreeg de bal op inks aangespeeld door de goed spelende Lars, Gijs zag de keeper voor zijn doel staan en met een bewussie schoot hij de bal via een fraaie lob vanaf links ineens over de keeper! 1-1. Gijs wist dat het vandaag ging gebeuren aangezien hij een hemd onder zijn shirt droeg met YEAH erop! Iedereen in Ruurlo heeft deze neon kleurige opdruk mogen aanschouwen.
Kort daarop een fraaie combinatie met Max die 3 man passeerde van achteruit en Senna strak inspeelde, Senna zette vervolgens met een heel leep balletje achter zijn standbeen Joep 1 op 1 tegen de keeper. Bam, 1-2!
Ook nog in de eerste helft de 1-3. Sam onderschepte maar weer eens een bal en ging er mee aan de wandel. Liet 3 man van Ruurlo zijn hielen zien en gaf de bal vervolgens mee aan Teis die de 1-3 binnenschoot. Toen was het rust.
De tweede helft was het zaak niet te verslappen. Ook al waren we voetballend beter vandaag. Ergens was je bang dat na een goal van Ruurlo het geloof bij hun terug zou komen. Maar we bleven scherp. Thijs was de baas bij een tweetal 1 op 1 situaties waardoor de marge 2 bleef. Ook Vigo was alert bij een corner van Ruurlo en voorkwam een tegentreffer.
Uiteindelijk viel de beslissende! Na een mooie uitbraak over 4 schijven was Senna het eindstation en bij de tweede paal schoof hij beheerst de 1-4 binnen. Daarna kwam de overwinning geen seconde meer in gevaar. Wederom een mooie overwinning boys!!
Door: Mathijs Wubbels