Jo11-1 wint laatste pot in de 1e fase met ruime cijfers van Neede Jo11-1

oktober 20, 2024

Eindstand 5-9 (rust 3-7)

Doelpunten: Joep Wubbels 3x, Max Luiten 2x, Lars Kuiperij, Sam Kawabata, Teis Hartman, Gijs Houwer
Meestal wordt het mooiste voor het laatst bewaard, vandaag kwam het mooiste voor het eerst (goed Nederlands?). Een aanval die leek te stranden in schoonheid werd in de 2e lijn door Lars gepromoveerd naar een wonderschone treffer door ineens met links uit te halen en de bal in de winkelhaak te jassen! Wereldgoal! 0-1.
Kort daarop was het Neede dat de 1-1 binnenschoot. De wedstrijd was los zeg maar. Één van de vele mooie aanvallen van vandaag werd door Gijs op rechts ontvangen. Gijs zetten strak voor en het was aan Joep om via een mooie spitsengoal de 1-2 binnen te schieten. Wederom konden we het niet lang vasthouden en Neede kwam tot 2-2.
Na de time out liepen we wel uit. Via doelpunten van Joep, Sam die een keer mee naar voren ging en direct scoorde, nogmaals Joep die kon scoren uit een heeeeerlijike vallende voorzet van Vigo en een goal van de goed spelende Teis liepen we snel uit naar 2-6. Dit leek een veilige marge, ook gezien het spelbeeld want we lieten bij vlagen echt goed voetbal zien! Neede deed nog wel iets terug door de 3-6 te maken maar het was Max die aan alle Needse illusies een einde maakte en er een minuut later 3-7 van maakte. Toen was het nog maar rust😉.
In de rust werden nogmaals de varianten op corners doorgesproken. Een “KIP” variant en een “met z’n allen bij de keeper variant” werden op zijn Guardiola’s doorgenomen door Coen.
En serieus waar, na rust was het variant KIP🤫 die ervoor zorgde dat Gijs (YEAH) Houwer de 3-8 binnenschoot. Prachtig! Hierna leek Neede nog even terug te komen door er 4 en 5-8 van te maken. Even een moeilijke en vermoeiende fase aangezien we geen wissels hadden vandaag door de afwezigheid van Senna. Het was onze keeper Thijs die nog wel energie had en met een paar fraaie reddingen Neede niet dichterbij liet komen. Maar toen was het Max die de wedstrijd definitief in het slot gooide door de 5-9 binnen te schieten. 5-9 bleef het ook.
Een mooie afsluiting van de eerste fase! Gefeliciteerd met deze mooie overwinning mannen.
Door: Mathijs Wubbels