Jo10-1 wint toernooi bij DZC’68

juni 9, 2024

Het was zo’n dag! Vandaag speelde de jo10-1 een toernooi die ze hun hele jeugd niet meer gaan vergeten.

Helaas konden Senna en Eden er vandaag niet bij zijn. Ook moest het team “stuurloos” naar Doetinchem bij afwezigheid van Marcel, Gijs en Ties.

Maar verder waren de randvoorwaarden uitstekend. Prachtig voetbalweer, een jaar wedstrijden en trainingen in de benen en een groeiende topvorm in de laatste fase van de competitie. Dus vol zelfvertrouwen begonnen ze het toernooi met maar liefst 7 wedstrijden voor de boeg.

De eerste wedstrijd werd Quick ’20 over de knie gelegd met 1-0 door een poeier van Joep in de bovenhoek. De eerste 3 punter was binnen! De 2e wedstrijd was tegen hoofdklasser DZC ‘68 jo10-1. We kunnen gerust stellen dat deze wedstrijd de mooiste was. Een pot voetbal waar alles in zat en alles wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd samenviel. Prachtig combinatie voetbal, fel in de duels en met een paar echte killers in je team weet je dat je altijd wel een keertje scoort. Het was genieten geblazen en ondanks dat keeper Hugo man of the match was werd ook DZC jo10-1 100% verdiend verslagen.

De derde wedstrijd was tegen Juventa uit Wierden. Deze wedstrijd zat Lars op de brom, brom brommer. Hij bleef maar gaan over links. Sam en Vigo hielden de boel achterin dicht en zo kon Lars de ene naar de andere voorzet geven of combinatie zoeken met uitblinker Teis. Er was vandaag altijd wel Max of Joep die klaarstond om af te ronden. Wederom een driepunter tegen Juventa. Tussenstand: 3 gespeeld en 9 punten.

Na de middagpauze ging het voetbalfeest verder. Eerst een ruime overwinning op OVC en toen nog een driepunter tegen VV Jonathan uit
Zeist.

Het slotakkoord vandaag was tegen FC Bergh. Ook die werden zoek gespeeld en met 3-0 verslagen. Toen brak het feest los! Ze waren echt belachelijk goed vandaag. Alles viel samen en in de koppies zat het goed. Wat een kanjers! Maar ook alle credits en dank namens alle ouders voor Marcel en Gijs waarvan ze veel hebben geleerd het afgelopen seizoen.

Eindstand: 7 wedstrijden en 21 punten. Dan ben je de terechte kampioen! Toen op naar Stegers voor patat en frikadellen.