Het Genoegen is voor AZSV

februari 11, 2024

VVOG staat voor Voetbal Vereniging Ons Genoegen. Maar dat genoegen valt geheel AZSV ten deel nadat de Rood-Witten zowel de uitwedstrijd als de thuiswedstrijd met een 2-0 winst afsluiten tegen de kampioenskandidaat uit Harderwijk. In het begin lijkt het er helemaal niet op dat de mannen van Martijn Beltman de punten gaan opeisen. VVOG geeft met name de eerste twintig minuten voetballes aan de Roodhemden. Gelukkig is de laatste linie van AZSV inclusief keeper Jasper te Kolste goed beducht op de watervlugge Joshua Patrick en haalden daarmee de angel uit de aanval van de Harderwijkers. Het is deze Patrick die drie minuten na het beginsignaal de eerste doelpoging doet en daarmee bijna de zonnepanelen van het dak van de kleedkamers schiet. In de zevende minuut is het Mirko Zwiers die Joost Rasing in stelling brengt vanuit een vrije trap maar helaas heeft Joost het vizier niet zuiver staan. Tussendoor legt keeper Jasper te Kolste een basis voor de titel ‘Man van de wedstrijd’ met enkele goede reddingen. In de 32e minuut word Max Rensink toegevoegd aan de lijst van geblesseerden. Quinn Vervelde neemt de taken van Max over. Na 40 minuten tovert Tom te Veluwe de bal van zijn eigen doellijn ten koste van een hoekschop
De druk van de Harderwijkers neemt af en ze grossieren steeds meer in onnauwkeurigheid en balverlies. Bij AZSV komt het besef dat er misschien wel een punt te behalen valt. De 0-0 met rust is misschien tegen de verhouding in maar geen AZSVer die daarom maalt.
De tweede helft is voor VVOG en blauwdruk van vorige week tegen Be Quick in Groningen. De eerste helft oppermachtig en de tweede helft als een kaartenhuis in elkaar klappen. Het lijkt wel of AZSV herboren uit de vreemde kleedkamer komt, hun vertrouwde kleedkamer onder de tribune was na de overvloedige regenval van afgelopen donderdag veranderd in een overdekt zwembad. Na zes minuten lijkt Benjamin Roters de 1-0 op het scorebord te zetten maar zijn inzet is te slap en wordt een prooi voor de keeper van VVOG. Weer een paar minuten later slaat bij iedereen de schrik in de benen toen Assistent Scheidsrechter Misir gewond langs de zijlijn ligt op de zelfde plek waar enkele seizoenen terug zijn collega met een dubbele beenbreuk naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Na een korte blessure behandeling pakt hij de vlag weer op en na afloop kan hij met iets spierpijn de 200 km lange terugreis naar Mestreech, zoals Maastricht in carnavalstijd heet, aanvangen. Daarvoor krijgt AZSV diverse mogelijkheden om de score te openen. VVOG is geen schim meer van de eerste helft. Er zijn 66 minuten gespeeld als Niek te Veluwe de vuisten van de Harderwijkse sluitpost teistert. Over en weer probeert men een beslissing te forceren maar de overtuiging ontbrak aan alle twee kanten. Tot aan de 78e minuut toen Yordi Orriëns weer één van zijn befaamde hoekschoppen voor de goal slingerde. Uit een kluwen van spelers is het Thijmen te Kolste die er torenhoog bovenuit steekt en met een kleine knik met het hoofd de bal in de verre bovenhoek doet belanden. Alles wordt gedaan om in de slotminuten niet weer een tegentreffer te incasseren. De weer hard werkende Benjamin Roters wordt vervangen door Nick van Breugel. Omdat VVOG alles op de aanval gooide komt er ruimte vrij en daarvan maakt Nick dankbaar gebruik. Jammer dat zijn acties geen doelpunt oplevert.
Martijn Beltman heeft een gouden hand van wisselen als hij Koen Maatkamp het veld inbrengt voor AZSV’s gevaarlijkste aanvaller Joost Rasing. Amper in het veld brengt Koen op aangeven van Thijmen te Kolste de 2-0 op het scorebord.
Met 28 punten en nog twaalf wedstrijden te gaan hoeven de Rood-Witten zich geen zorgen meer te maken over klassebehoud en kunnen ze zich richten de volgende wedstrijd aanstaande woensdag. AZSV is nog op drie fronten bezig, de competitie, de beker en de Achterhoekcup. Aankomende woensdag 14 februari nemen de mannen van Martijn Beltman het in de volgende ronde van de Districtbeker op tegen het Deurningense DSVD, de club waar Mirko Zwiers begon met voetballen. De 3e klasser speelt in de competitie met ondermeer FC Trias en Ruurlo. In de wedstrijd die om 20.00 uur begint op Villekamp moete de mannen van leider John Engelen waken voor onderschatting van de tegenstander.
Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Thijmen te Kolste, Yordi Orriëns, Roel Gebbinck, Mirko Zwiers, Niek te Veluwe, Max Rensink (32 Quinn Vervelde), Joost Rasing (86 Koen Maatkamp), Benjamin Roters (79 Nick van Breugel).

Door: Gerrit Nijman