Het aluminium en reddingen op doellijn van tegenstander staan geluk AZSV weer in de weg.

september 17, 2023

Na vier wedstrijden kun je een kleine balans opmaken. Dan moeten we concluderen dat de cijfers in het nadeel van de Rood-Witten zijn. Drie punten uit vier wedstrijden is eigenlijk niet AZSV waardig. Drie gescoorde doelpunten en al zeven doelpunten tegen. Het meest bizarre is dat dat in vier wedstrijden de paal en lat al negen keer geraakt zijn. Een doelsaldo van 12-3 ziet er heel anders uit dan de huidige 3-7. Maar ja, als……
De mannen van Martijn Beltman wisten dat ze wat te goed te maken hadden na hun misser tegen TVC’28.
De uit eigen jeugdopleiding komende Etim Bassey mocht voor het eerst zijn opwachting maken als basisspeler en deed dat niet onverdienstelijk.
AZSV begon de wedstrijd energiek en had pech dat een doelpoging in de 8e minuut van Niek te Veluwe net naast ging. Drie minuten later was het Benjamin Roters die een doelpoging voor de zoveelste maal op de paal zag eindigen. De Oldenzalers leunden rustig achterover en loerden op een uitbraak. In de 36e minuut bracht dat succes. Terwijl het wachten was op een voorsprong van AZSV profiteerde Thomas Bosch van onoplettendheid in de verdediging van de Rood-Witten. Dat het tegen de verhouding in was, daar maalde niemand om bij Quick’20.
Thijmen te Kolste bleef na de rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Quinn Vervelde. AZSV ging op zoek naar de gelijkmaker. Etim Bassey vond Benjamin Roters maar Benjamin had het geluk niet aan zijn zijde. In de 58e minuut hadden de Oldenzalers dat geluk wel. Na balverlies van AZSV op de helft van Quick’20 bracht Peter Ilia met een vlijmscherpe counter de 0-2 op het scorebord.
Nick van Breugel en Ferran Momberg kwamen in de 64e minuut in het veld voor Roel Gebbinck en Etim Bassey. AZSV voerde de druk op en had een kwartier voor het einde succes nadat Quinn Vervelde een voorzet op maat gaf op Benjamin Roters die koppend invaller-doelman Justin Juffer het nakijken gaf.
Met nog ruim 10 minuten te spelen maakten Mirko Zwiers en Max Rensink plaats voor Tren Wille en Joost Rasing. In de 85e minuut had Benjamin Roters bijna de kans op de gelijkmaker. Maar bijna telt niet in de sport. Het zou nog erger worden. Na een slechte uittrap van Jasper te Kolste gooide Luuk Geelen de wedstrijd in het slot en scoorde in de laatste minuut de 1-3.
Eigenlijk mag het geen excuus zijn, maar het ontbreken van zeker vier basisspelers laat zich wel gelden.
Komende zaterdag naar Haren bij Groningen om in plaats van paal en lat het net te laten trillen. Alleen al om het feit dat je twee keer 180 km moet reizen is het waard om jezelf met drie punten te belonen.

Door: Gerrit Nijman