Hartverwarmend AZSV overrompelt Rohda Raalte

april 21, 2024

Als om half drie scheidsrechter Jurjen Kaper uit Groningen voor het eerst op zijn fluit blaast ligt het veld op Villekamp er het mooist en strak bij van alle velden van de 4e Divisie D. In de loop van de wedstrijd wordt de overmacht van Pluvius zo groot dat het vele werk afgelopen week van de groundsmen Jansen/Schokkin te niet werd gedaan en na afloop meer op een bos op de Veluwe lijkt waarin de wilde zwijnen te keer zijn gegaan.
Te keer is er gegaan. Niet door de mannen van de jarige trainer Laurens Knippenborg van Rohda Raalte maar het is het corps van Martijn Beltman dat de lakens uitdeelt. Laurens Knippenborg had er zich nog zoveel van voorgesteld en vertrok vanuit Zieuwent naar Raalte om van daaruit met de spelers naar Aalten te vertrekken en na de wedstrijd ging het vice-versa. Al snel blijkt tijdens de wedstrijd dat zijn beleving groter is dan van zijn spelers.
De wedstrijd begint overdonderend en het lijkt wel of AZSV va-banque speelt. Rik van der Eerden komt al na 32 seconden op de klok een centimeter te kort om in de stromende regen de 1-0 op het scorebord te zetten. Toch laat dat doelpunt niet lang op zich wachten. Het is de 10e minuut als Joost Rasing de bal bij Benjamin Roters krijgt en het is Benjamin die vervolgens wel raad weet met deze kans en zijn eerste van de drie doelpunten die hij deze middag gaat scoren op het scorebord zet. Het eerste kwartier is amper voorbij als de verdediging van Rohda de bal niet krijgt opgeruimd. De met veel gogme spelende Mirko Zwiers weet met deze situatie wel raad en tekent de 2-0 aan. De energiek spelende Rood-Witten leggen veel meer energie op het zompige veld dan de opponenten uit Raalte. De 3-0 is een logisch gevolg. Maar even daarvoor wordt zeker voor 28e keer in deze competitie het aluminium geraakt. In de 24e minuut is het weer de excellerende Nick van Breugel die Benjamin Roters bedient. Als een echte spits glijdt Benjamin de bal tegen de touwen. De supporters gaan er eens goed voor zitten en genieten van de fraaie aanvallen die op het gladde veld worden gelegd. De mannen van Martijn Beltman sparen de Raaltenaren en gaan met slechts een 3-0 voorsprong de rust in
Het is niet te verwachten dat de tweede helft een zelfde enerverend beeld gaat geven als de eerste helft, er van uitgaand dat de in de eerste 45 minuten geleverde energie geen 90 minuten is vol te houden. Het zijn onder leiding van de oudere ervaren sterkhouders, met Niek te Veluwe voorop, die de wedstrijd in de 2e helft weten te consolideren. Het is de aanvoerder van Rohda en de topscorer van de 4e Divisie Tije ten Den, 21 doelpunten, die zich in de 72e minuut laat provoceren en met twee gele kaarten mag gaan douchen. AZSV speelt een gewonnen wedstrijd en de 4-0 van Benjamin Roters is goed voor de statistieken. Aan alle twee kanten wordt volop gewisseld. Bij AZSV maakt Friso Lensink zijn competitiedebuut en kan zodoende ook meedelen in de vreugde na de overwinning op Rohda Raalte.
Wasvrouw Janny mag deze week wel een extra bloemetje krijgen. Bij Rohda is een speler die zijn broek nog helemaal schoon heeft. Bijna zeker dat hij komende week alles behalve een bloemetje krijgt van zijn trainer Laurens Knippenborg.
Het was genieten op Villekamp. Een groot compliment voor het hele team, inclusief de staf, is hier zeker op zijn plaats.
Jasper te Kolste, Tom te Veluwe, Niek te Veluwe, Freek Mulder, Yordi Orriëns (87 Friso Lensink), Mirko Zwiers, Roel Gebbinck, Joost Rasing (67 Max Rensink), Benjamin Roters (87 Sadik Kaya), Nick van Breugel (82 Tren Wille), Rik van der Eerden (67 Quinn Vervelde).

Door: Gerrit Nijman