Fel AZSV doorbreekt lange periode zonder competitienederlagen van DETO.

maart 17, 2024

Met een 2-0 overwinning op DETO doorbrak AZSV een reeks van wedstrijden zonder nederlaag van de Vriezenveners. Vier maanden geleden, op 25 november, leden ze hun laatste nederlaag. In die thuiswedstrijd tegen Quick ’20 trokken de Oldenzalers met 1-2 aan het langste eind. Afgelopen dinsdag werd DETO in de beker uitgeschakeld door Divisiegenoot Excelsior’31. Een week met twee nederlagen zullen ze zich in Vriezenveen anders voorgesteld hebben.
Voor AZSV werd het een heel andere, succesvolle, week. Eerst is er die bizarre dinsdagavond waar de mannen van Martijn Beltman zich na 38 penalty’s plaatsen bij de laatste 8 plaatsen van de Districtbeker. Met Juliana’31 uit Malden treft AZSV een pikante tegenstander. Juliana’31 wordt namelijk getraind door de vorige AZSV trainer, Dave de Jong. Paaszaterdag 30 maart wordt, zoals het er nu uitziet om 17.00 uur afgetrapt op Villekamp.
Voor de Rood-Witten was het zaak om weer eens 3 punten te pakken om niet verder te zakken naar de grijze middenmoot. DETO zit AZSV op de hak en zal bij een overwinning de Aaltenaren voorbij streven op de ranglijst met daarbij ook nog een inhaalpartij tegen Heino in het vooruitzicht.
Zaak dus voor de Rood-Witten om de goede lijn van MASV, ondanks de nederlaag, en de bekerwinst op VVOG in de beker door te trekken.
Het lijkt dat Martijn Beltman een meer aanvallend concept voor ogen heeft.
Waar eerder Benjamin Roters en Rik van der Eerden als aanvalsleiders aangewezen konden worden lijken Nick van Breugel en de met een revival bezig zijnde Joost Rasing ook als zodanig aan te wijzen zijn. En gelukkig is de aanval nog steeds de beste verdediging.
Vanaf het begin trok AZSV vol van leer en dat leidt al in de 2e minuut tot de openingstreffer en eerste competitiedoelpunt van Joost (Jopie) Rasing. AZSV blijft vol gas te geven en het wachten is op de uitbreiding van de score. Het duurt dan ook niet lang voordat Thijmen te Kolste koppend vanuit een hoekschop de 2-0 op het scorebord brengt. Dat Thijmen als man van de wedstrijd werd aangewezen wordt is niet helemaal vreemd als je ziet wat voor een ontwikkeling hij doormaakt. Een veer in de kont van de Aaltense jeugdopleiding.
Ook tegen Quick’20 in Oldenzaal nam AZSV een 0-2 voorsprong, maar straalden de mannen van Martijn Beltman niet die vastberadenheid uit die ze tegen DETO wel tonen. Met de 2-0 ruststand hebben de meeste mensen met een Rood-Wit hart wel het gevoel dat de eerste driepunter sinds 10 februari op zak zit. Zeker als Benjamin Roters kort na de rust uit de draai keihard de bal op de lat schiet en daarmee de aluminiumscore op 21 treffers zet. DETO probeert nog wel een tandje bij te schakelen maar meer dan een éénmalig klein beetje paniek in de achterste helft van AZSV komt het niet.
Volgende week naar Pelikaan S in Groningen die aan hun laatste wedstrijden bezig zijn op divisieniveau. Aan het eind van het seizoen trekken ze zich terug en beginnen ze volgend seizoen weer helemaal onderaan in de 4e klasse Noord.
Toch zijn ze nog wel zo gemotiveerd om het seizoen goed af te sluiten. AZSV is gewaarschuwd.

Door: Gerrit Nijman