Dom balverlies en Inschattingsfout helpt de ideale schoonzonen in het zadel.

januari 28, 2024

AZSV ging met een goed gevoel richting Rijssen met de bedoeling om op sportpark de Koerbeld te laten zien dat de thuisnederlaag op Villekamp een vergissing was geweest. Met zelfvertrouwen begonnen de in het donker geklede Aaltense Rood-Witten aan het karwei. Ondanks goede bedoelingen aan beide kanten kwam het niet verder een beetje risicoloos aftasten. De eerste noemenswaardige actie was een schot in de 5e minuut van Max Rensink dat in de handen van de doelman van Excelsior verdween, even later gevolgd door een kansje voor de Rijssenaren. Na een kwartier spelen was er een gele kaart voor oud AZSVer Coplan Soumaoro na een pittige overtreding op Mirko Zwiers. De wedstrijd kabbelde voort tot de 24e minuut toen duur balverlies in de buurt van de middellijn balwinst opleverde voor Rick Hemmink van Excelsior’31. In een oogwenk zag hij keeper Jasper te Kolste te ver voor zijn doel staan en met nauwkeurige precisie lepelde hij van ver de bal over de verbouwereerde Jasper heen. Dat veranderde de wedstrijd want de Rijssenaren waanden zich in een zetel en probeerden ze om het duel in het slot te gooien.
Na ruim een half uur bereikte Max Rensink met een schitterende bal in de diepte Benjamin Roters. De kopbal van Benjamin kon keeper Reimink met een uiterste inspanning tot hoekschop verwerken. Ook bij de daarop volgende hoekschop moest de Rijssense keeper al zijn talenten laten zien. Helaas moest Rik van der Eerden met een dreigende blessure van het veld af. Niet dat Rik echt gevaarlijk was maar tactisch was hij weer erg sterk. Als de keeper van Excelsior de bal weer in het spel wilde brengen ging Rik zo staan dat de Rijssense doelman niks anders kon doen dan de bal blindelings naar voren schieten zodat van opbouwen niks kwam. Excelsior verzande verder in hun computervoetbal. Met korte combinaties liet AZSV nog het mooiste voetbal zien, jammer dat het nog weinig resultaat oplevert.
De tweede helft zat er voor AZSV niks anders op dan meer de aanval te zoeken met daarbij het risico dat er achterin meer ruimte kwam voor de aanvallers van Excelsior. Over en weer waren er nog enkele doelkansen. Kort voor het einde profiteerden de Rijssenaren van de geboden ruimte en punterde Seppenwoolde in een scrimmage de 2-0 op het scorebord. Na afloop sprak de afscheid nemende trainer Jos van der Veen van Excelsior’31 van een gezapige wedstrijd. Misschien is daarmee alles wel gezegd.
Jasper te Kolste, Freek Mulder, Thijmen te Kolste (46 Jonathan Goosen), Tom te Veluwe, Niek te Veluwe, Yordi Orriëns (75 Nick van Breugel), Roel Gebbinck, Mirko Zwiers, Max Rensink, Rik van der Eerden (38 Joost Rasing), Benjamin Roters (75 Quinn Vervelde)

Door: Gerrit Nijman