Bonne Jansen stopt penalty, even later schiet Luca ter Haar AZSV naar de volgende ronde

februari 17, 2023

Donderdag moest AZSV het voor de 4e ronde in de beker opnemen tegen RKSV Brakkenstein uit Nijmegen. De zondag 3e klasser omschrijven zich zelf als een club met een dorps karakter. Twee jaar geleden maakten ze furore door het gerenommeerde Quick’20 uit Oldenzaal na een 1-1 eindstand en strafschoppen uit de beker te wippen. Het zelfde scenario ontvouwde zich donderdag ook alleen wist AZSV nu de strafschoppenserie winnend af te sluiten. In het kat en muis spelletje lukte het de Rood-Witten niet om de bal vaker dan één keer over de doellijn te werken. In de 26e minuut was het Joost Rasing die op aangeven van Bram Rensing de 0-1 scoorde. Vijf minuten voor de rust scoorden de Geel-Zwarten vanuit een onoverzichtelijke situatie de gelijkmaker. De tweede helft eenzelfde spelbeeld. AZSV probeerde een voorsprong te forceren maar kwam amper door de muur van de onbevangen spelende tegenstander heen. Zo stond na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord en moesten strafschoppen de beslissing brengen. In deze tombola kwam Brakkenstein in de 3e poging op een 3-2 voorsprong en zag het er niet best uit voor de Rood-Witten. Vervolgens was het Bonne Jansen die de 4e strafschop van de Nijmegenaren stopte en scoorde Nick van Breugel in de gelijkmakende beurt. Omdat zowel de no 10 van Brakkenstein alsook Joost Rasing hun kansen niet benutten was het na de reguliere serie 3-3. Er kwam hoop bij AZSV toen de 6e strafschop van Brakkenstein hoog over ging. Het was Luca ter Haar, die eerder al een goede invalbeurt maakte, die de verantwoordelijkheid nam en AZSV met een droge knal naar de volgende ronde schoot.

Door: Gerrit Nijman