Boeskoolstad gaat weer over naar de orde van de dag

februari 15, 2024

Zaterdag gaan de Rood-Witten op bezoek bij Quick-20 in Oldenzaal. Weinig zal meer herinneren aan de taferelen van het afgelopen weekend toen Oldenzaal helemaal in de ban was van het carnaval. In het Oldenzaalse zullen velen gedacht hebben dat ze bij Quick-20 knettergek zijn om in het weekend van de carnaval te voetballen. Toch namen ze de degens op en wel tegen en in Scherpenzeel, die kosten nog moeiten sparen om voor promotie in aanmerking te komen. De Oldenzalers voetbalden met de borst vooruit en verloren onterecht met 2-1. Een gelijkspel had het beeld beter weergegeven. Reken maar dat de Zwart-Witte formatie van trainer/coach Erik Hazewinkel zich daarna in het carnavalsgeweld gestort hebben en reken er ook maar op dat daarvan in de wedstrijd tegen AZSV helemaal niets meer van te merken zal zijn.
Wie wel last hebben hadden van het gedweil met carnaval waren de spelers van  DSVD die afgelopen woensdagavond op bezoek waren op Villekamp in het bekertoernooi. Heel verklaarbaar dat ze met een 8-0 nederlaag weer de N18 werden opgejaagd. Nog geen 24 uur eerder liep meer dan de helft van de selectie in de meest vreemde uitdossingen langs alle kroegen in Deurningen. Toch liet de ploeg waar Mirko Zwiers zijn voetbalcarrière begon zien dat ze wel kunnen voetballen. AZSV begreep dat ze in het begin van de wedstrijd zoveel mogelijk energie in moesten stoppen om ze op de knieën te krijgen. Dat lukte want na elf minuten was het al 2-0 voor de Roodhemden door doelpunten van Mirko Zwiers en Quinn Vervelde. Met twee doelpunten van Roel Gebbinck, twee van Sadik Kaya en één van Thijmen te Kolste en Nick van Breugel werd de stand naar 8-0 getild met dank aan keeper Bonne Jansen die een paar goede reddingen verrichte.
De mannen van Martijn Beltman willen graag voor drie op een rij gaan. Na de overwinningen op VVOG en DSVD zullen ze proberen ook Quick-20 aan de zegekar te binden. Een goedmaker voor de 1-3 thuisnederlaag in het begin van de competitie.

Door: Gerrit Nijman