AZSV zet Aalten op de kaart

juni 2, 2024

“Ik kom deze zomer zeker nog naar Aalten toe om te genieten van de omgeving en voor een bezoek het Nationaal Onderduik Museum” aldus de voorzitter van sv Huizen. Niet alleen de voorzitter van Huizen, maar  meer tegenstanders van de Rood-Witten zijn bijzonder te spreken over AZSV en de gemeente Aalten. Ook afgelopen seizoen hebben weer een behoorlijk aantal supporters of afgevaardigden van tegenstanders een paar dagen voor, of na, de wedstrijd hun tenten in Aalten of omgeving hun tenten opgeslagen om te genieten van wat de Achterhoek te bieden heeft.
AZSV heeft ook heel wat te bieden. Van voetbalschool tot de 1e selectie werken veel mensen, vaak in anonimiteit, om iedereen van talent tot liefhebber te laten genieten van de voetbalsport. Bijkomend is dat AZSV een selectie op Divisieniveau heeft. Een selectie dat speelt voor een budget waarvoor een vakkenvuller of krantenbezorger niet eens uit zijn nest komt en bij rijkelijk gesponsorde tegenstanders veel ongeloof oproept.

De titel boven dit verhaal kan ook zijn: De 3e Divisie is voor AZSV geen ‘Huizen’-hoge drempel meer. Als de Rood-Witten ooit de kans hebben gehad om de volgende ronde te bereiken in de nacompetitie, dan was het deze keer wel. Thuis werd tegen sv Huizen door een ongelukkig doelpunt verloren en ook nu viel het tegendoelpunt door een rare carambolage van de bal op het slechte kunstgrasveld. In Huizen dromen ze van een hoofdveld zoals op Villekamp.
Onder toeziend oog van veel Aaltenaren begon deze eerste helft een beetje aftastend voor beide ploegen waarbij AZSV iets meer balbezit, kansjes en controle had. De Rood-Witten lieten niet veel later zien dat ze de lange reis niet gemaakt hadden om zich te laten uitschakelen. Bij de drive naar voren van de mannen van Martijn Beltman loeren de Huizenaren op de counter. Het is de 24e minuut als de bal onverwacht voor vriend en vijand in het net achter doelman Jasper te Kolste verdwijnt. Vijf minuten later beoordeelt de scheidsrechter een duel in de zestienmeter op zijn manier en besluit hij de Groen-Gele formatie een strafschop te geven. Door een rood-witte bril gezien fluit de referee overtredinkjes van AZSV af waarbij dezelfde soort overtredingen van Huizen onbestraft blijven. Gelukkig zegeviert het recht en stopt Jasper te Kolste de strafschop. Gesteund door de voorsprong komt Huizen beter in zijn spel maar de solide Aaltense verdediging geeft geen krimp.
Meteen bij de aftrap van de tweede helft komen drie exponenten van de Aaltense Jeugdopleiding, Quinn Vervelde, Thijmen te Kolste, Tren Wille en niet veel later Boris ter Hedde, de aanval versterken. En niet zonder resultaat. Huizen weet al gauw niet meer hoe snel de bal richting de boorden van het Gooimeer geschoten moeten worden. Thijmen te Kolste krijgt met nog een half uur te spelen een levensgrote kans die ternauwernood gemist wordt. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat broer Jasper te Kolste de Rood-Witten in de race houdt bij een uitbraak van Huizen. In de 82e minuut krijgt AZSV eindelijk loon naar weken als Thijmen te Kolste de bal in het overvolle strafschopgebied op zijn slof krijgt en verwoestend uithaalt. Bij Huizen is het vrouwen en kinderen eerst en wordt tijdrekken tot kunst verheven. Bij stevige duels beginnen sommige spelers van Huizen te schreeuwen als magere varkens en smeren ze Aaltenaren zo een gele kaart aan.
De wedstrijd eindigt in 1-1, te weinig voor een verlenging. Ondanks alles is de Aaltense gunningsfactor voor sv Huizen best hoog. We wensen hen heel veel succes tegen Rohda Raalte. Succes dat ze hard nodig zullen hebben tegen de ploeg van Laurens Knippenborg dat verrassend, na de 1-3 thuisnederlaag tegen Hoogeveen, een 0-3 overwinning in Hoogeveen pakt. Reken maar dat Laurens al uitgebreid aan de telefoon van Martijn Beltman heeft gehangen.
En eehh…, sorry sv Huizen, volgend jaar veel succes in de 4e Divisie. Misschien komen we jullie volgend jaar weer tegen in de competitie. Dat zal aangenaam zijn, want jullie zijn een leuke vereniging.
Jasper te Kolste, Niek te Veluwe, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Yordi Orriëns, Mirko Zwiers, Max Rensink (46 Tren Wille), Roel Gebbinck (46 Quinn Vervelde), Joost Rasing (46 Thijmen), Nick van Breugel (71 Boris ter Hedde), Benjamin Roters.

Door: Gerrit Nijman