AZSV VR1 wint finale Achterhoek Cup!

juni 29, 2022

De laatste wedstrijd van het seizoen. De finale om de Achterhoek Cup. De wedstrijd die zou bepalen wie zich ‘de beste van de Achterhoek’ zou mogen noemen. AZSV VR1 of DZC’68 VR1.

Uitgerekend in het weekend van de finale had AZSV VR1 haar teamweekend gepland. In het pitoreske Doorwerth hadden de speelsters zich vrijdagmiddag verzameld om er een gezellig weekend van te maken. Met de wetenschap dat de volgende dag een belangrijke wedstrijd werd gespeeld werd het de vrijdagavond niet al te bont gemaakt. Zaterdagochtend stond iedereen op scherp. Maar liefst 19 speelsters stonden op het wedstrijdformulier. Allereerst wil AZSV VR1 de complimenten maken aan de organisatie van de Achterhoek Cup. Op het sportpark van VIOD was het tot in de puntjes geregeld. Onder grote publieke belangstelling werd om 12:30 afgetrapt. De eerste 10 minuten had DZC’68 iets meer balbezit, maar het was AZSV dat als eerste wist te scoren. Het was de individuele klasse van Ellen Maatkamp die ervoor zorgde dat in de 16de minuut de supporters van AZSV konden juichen. Met links wist Ellen vanaf 16 meter te scoren. 5 minuten later was het wederom raak. Een prachtige pass vanuit de achterhoede van AZSV werd door Merel prachtig opgepikt en koelbloedig verzilverd. In de 35ste minuut was er een bijzonder moment. Sandra Heusinkveld (gelegenheidsaanvoerder) werd in haar allerlaatste wedstrijd voor AZSV VR1 gewisseld voor Judith Westervelt. Alle speelsters van AZSV kwamen naar de zijlijn gelopen om een kleine erehaag te vormen voor Sandra. Een mooi afscheid voor Sandra. In de eerste helft werd er verder niet meer gescoord zodat de ruststand 2-0 was.

Vlak na rust had AZSV de wedstrijd kunnen beslissen, zowel Anne als Ellen kregen goede kansen, maar het ontbrak hen aan geluk. In de 76ste minuut werd de wedstrijd beslist door Laura te Paske. Na goed doorzetten van Laura wist Laura de 3-0 te scoren en dat werd ook de eindstand. Een verdiende 3-0 overwinning voor AZSV die door de speelsters van AZSV uitgebreid op het veld werd gevierd. Die avond was het nog lang onrustig in Doorwerth en omgeving.