AZSV verzuimd aan te klampen bij de subtop

oktober 8, 2023

Toen de AZSV vorig seizoen op bezoek waren bij DETO had iedereen vanaf het begin het gevoel dat er weinig te behalen viel. Dit keer was dat heel anders en hadden de mannen van Martijn Beltman de kans om alles te behalen. Het begon al in de 11e minuut toen Rik van der Eerden de hoek voor het uitzoeken had, maar met een uiterste krachtsinspanning kon de keeper van DETO erger voorkomen. Gaandeweg de eerste helft regen zich de kansen voor de Aaltenaren aan één en mocht DETO zich gelukkig prijzen met hun keeper. Met een beetje geluk had het na 20 minuten al 0-3 kunnen staan voor. Maar als jezelf niet scoort treedt vaak de wet van Murphy in werking. In de 28e minuut stoomt Ferdi ter Avest op richting Jasper te Kolste. In plaats van in de lange hoek te schieten verrast hij Jasper in de korte hoek en zet daarmee de 1-0 op het scorebord. Dat het totaal tegen de verhouding in was maalde daar geen één Vriezenvener om. De Rood-Witten lieten zich niet ontmoedigen en trokken weer volop in de aanval en met resultaat. Drie minuten voor de pauze gaf Niek te Veluwe een voorzet op maat naar Rik van der Eerden die zich deze kans niet liet ontglippen en zorgde voor de 1-1 ruststand.
Meteen na de thee maakte Max Rensink plaats voor Tren Wille. Na vijf minuten in de tweede helft kwam Rik van der Eerden een teenlengte tekort om zijn tweede doelpunt van de middag te scoren. Weer vijf minuten later dacht Quinn Vervelde, wat me vorige week lukte kan ik nu ook wel weer eens proberen en met een identiek doelpunt als een week eerder scoorde hij de 1-2. De drie punten leken in de pocket.
Na ruim een uur spelen maakte Roel Gebbinck plaats voor Nick van Breugel. Voordat iedereen weer op de goede plek stond maakte invaller Floris Oude Nijhuis van DETO gebruik van de situatie om de 2-2 te scoren. Daarna was het of er iets knakte bij de in het wit rood spelende Rood-Witten. De vermoeide Quinn Vervelde werd vervangen door Joost Rasing maar echt gevaarlijk werd AZSV niet meer. Tren Wille schoot nog een keer over de lat maar dat was zo’n beetje het laatste wapenfeit. Iets voor het eind van de officiële speeltijd kwam Sadik Kaya in het veld voor Benjamin Roters. De echte laatste wapenfeiten waren een doorbraak van Joost Rasing die alleen maar gestuit kon worden door een overtreding van Tim Bongers op zo’n twintig meter van de goal. Maar de toegekende vrije trap werd door Tom te Veluwe net naast geschoten.

Door: Gerrit Nijman