AZSV verliest van de elementen en SDVB

december 10, 2023

Kosten nog moeite worden door J.J. en zijn team gespaard om het veld er perfect bij te laten liggen. Maar zoals zo vaak bepalen de elementen en de natuur de gang van zaken op een natuurgrasveld. De wedstrijd begon op een goed bespeelbaar veld maar toen de regen en duisternis zich melde veranderde het veld in een schaatsbaan waar goed voetbal onmogelijk was. Dat de 22 acteurs desondanks hun ziel en zaligheid in de strijd gooiden was allen maar bewonderingswaardig
De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de afgelopen week overleden Jan Tolkamp die zoveel voor de vereniging betekend heeft.
Na zeven minuten is het Roel Gebbinck die een voorzet geeft die door vriend en vijand gemist wordt maar met een uiterste inspanning door de keeper van Barneveld naast getikt wordt.
Twee minuten later is geklungel in de achterhoede van de Rood-Witten de oorzaak van de 0-1. SDVB voelde zich comfortabel met deze voorsprong en liet vervolgens het initiatief aan AZSV. In de 40e minuut is het, volgens veel tegenstanders, de Schrik van de 4e Divisie D Rik van der Eerden die sluw Mirko Zwiers is scoringspositie brengt. Helaas zag de Tukker zijn poging via buitenkant paal stranden.
Drie minuten later stoomde Tom te Veluwe op. Hij bereikte Rik van der Eerden die uit een onmogelijke hoek over de keeper van Barneveld kopte. De meeste toeschouwers dachten dat de bal op de doellijn bleef liggen. Maar op advies van assistent scheidsrechter Michael Evers kende de uit Maastricht afgereisde scheidsrechter Max Kok de negende treffer van Rik toe. Uit de weinige protesten van de Barnevelders leek het dan ook een terechte gelijkmaker. Met een 1-1 stand zochten de spelers de warme en droge kleedkamer op.
Roel Gebbinck bleef achter in de kleedkamer en zijn plaats werd ingenomen door Quinn Vervelde. Goed voetbal was vervolgens onmogelijk op de schaatsbaan. Een poging van Niek te Veluwe passeerde net de verkeerde kant van de paal.
In de 56e minuut een voorzet op Barnevelder Roy Bronkhorst. Freek Mulder lijkt hem makkelijk te kunnen blokken maar gaat onderuit op het spekgladde veld. De Barnevelder laat zich deze kans niet ontnemen en schiet vanuit de tweede lijn de 1-2 binnen. Dan is het voor de Rood-Witten pompen of verzuipen. Met niet aflatende inzet probeerde AZSV nog een punt uit de strijd te slepen. In de 72e minuut een klein opstootje in de verder sportieve wedstrijd toen Jonathan Goosen op het gladde veld een tegenstander onderuit gleed. Even later maakte hij plaats voor Thijmen te Kolste terwijl Max Rensink plaats maakte voor Joost Rasing. Over en weer ontstonden er nog kleine kansjes in deze kick and rush strijd. Maar gescoord werd er niet meer.

Door: Gerrit Nijman