AZSV verliest onterecht met 3-1 van intimiderend DHSC

april 16, 2023

Als je een wedstrijd met 3-1 verliest moet je de oorzaak eerst altijd bij je zelf zoeken. Maar als een elftal het intimideren van tegenstanders en scheidsrechter tot norm verheft wil je de vrije zaterdag liefst anders ingevuld zien.
AZSV startte de wedstrijd met goede bedoelingen en wist dat het anders moest dan de laatste wedstrijden. Toch werd in de 7e minuut een domme overtreding gemaakt op enkele meters van het zestienmetergebied. Het was Rodney Sneijder die met een door de wind gedragen schot de 1-0 op het scorebord zette. AZSV liet zien dat ze het voetballen nog niet verleerd waren en bouwde aan enkele mooie aanvallen. In de 26e minuut eindigde een actie van Chris Verheul met de bal op de paal van de Utrechters. Een minuut later controleerde Ferran Momberg koppend een lange bal van de tegenstanders. In een poging de bal terug te spelen op keeper Jasper te Kolste speelde hij de bal veel te zacht en kon Emre Bal profiteren van die onachtzaamheid. Enkele minuten voor het rustsignaal werd de bal op de achterlijn van AZSV niet goed verwerkt en werd de voorgetrokken bal door Yassine Tekfaui in het doel gewerkt. In de 45e minuut werd Chris Verheul door de doelman van DHSC getorpedeerd maar de scheidsrechter die niet durfde te fluiten gaf na de blessurebehandeling schaapachtig een stuiterbal voor de keeper. Zo brak de rust aan met een totaal onnodige 3-0 achterstand.
De tweede helft kwam er een heel ander AZSV het veld op. Met de straffe wind in de rug werd DHSC onder druk gezet. De Utrechters kwamen amper meer van hun eigen helft af. In de 48e minuut kopte Rik van der Eerden op de lat. Het was wachten op doelpunten van AZSV. Bij DHSC was het vrouwen en kinderen eerst en met uiterst geniepige overtredingen probeerden ze AZSV uit hun spel te halen. De scheidsrechter deed of zijn neus bloedde. Voordat Rik van der Eerden in de 80e minuut voor de 3-1 einstand zorgde ontving de gewisselde Thijmen te Kolste een gele kaart omdat hij de scheidsrechter vroeg wat hij aan het tijdrekken van DHSC wilde doen. Een kopstoot van een DHSCer op de ingevallen Koen Maatkamp zag hij over het hoofd. De blessuretijd was al aangebroken toen Max Rensink zich liet provoceren en met een rode kaart kon inrukken.
Als AZSV nauwkeuriger met de kansen in de tweede helft was omgesprongen had er zelfs nog een overwinning in gezeten. Ondanks twee keer op de paal en twee keer op de lat wisten de Rood-Witten niet meer te scoren Nu liepen ze achter de feiten aan.
Opstelling: Jasper te Kolste, Tom te Veluwe, Thijmen te Kolste (68 Yordi Orriëns), Ferran Momberg (46 Nick van Breugel), Freek Mulder, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Sebastian Navis (68 Max Rensink), Siep Rompelaar, Rik van der Eerden, Chris Verheul (68 Koen Maatkamp)