AZSV vergeet in de eerste helft toe te slaan

oktober 29, 2023

Als de Rood-Witten ooit de kans hebben gehad om vv Berkum thuis van het kunstgras te blazen hebben ze dat op zaterdag 28 oktober 2023 gehad. Berkum was geen schim van zich zelf. Slechts één keer in de 90 minuten moest keeper Jasper te Kolste van de Aaltenaren handelend optreden.
Het eerste kwartier was het van twee kanten een beetje aftasten maar daarna pakte AZSV het initiatief. Dat resulteerde in de 18e minuut in een kopkans van Rik van der Eerden dat echter net naast ging. Vier minuten later komt Niek te Veluwe vrij voor de keeper maar diens te zachte schot is een prooi voor de keeper van Berkum.
De acteurs van de Boerendanserdijk hebben duidelijk kwaliteit ingeleverd na het vertrek van Brakke en van der Meulen en komen totaal niet aan de bak. Het enigste wat ze kunnen is de bus parkeren, zoals dat tegenwoordig in het voetbaljargon heet. In de 28e minuut poeiert Max Rensink de bal onderkant lat. Een toeschouwer op de achterlijn zal later verklaren dat de bal zeker 5 cm achter de lijn was. Vervolgens is het Benjamin Roters die zes minuten later die namens AZSV voor de 12e keer in negen wedstrijden op de paal/lat schiet. Met meer mazzel was AZSV met 0-4 de rust in gegaan.
De tweede helft zakte naar een bedenkelijk niveau. De Rood-Witten tikten achterin en op het middenveld de Berkummers helemaal weg maar kon voorin geen vuist meer maken. Na 65 minuten lijkt het of Berkum wil gaan voetballen maar na een korte bevlieging zakten ze weer terug naar het eerdere bedenkelijk niveau. Trainer Martijn Beltman probeert nog wel met het inbrengen van wisselspelers om het tij te keren maar ook dat bracht geen succes. Eigenlijk is het geen doen om aan de tweede helft nog woorden vuil te maken of het moet zijn dat er vermeld kan worden dat Niek te Veluwe in blessuretijd á la Bep Bakhuis de drie punten nog mee naar Aalten had kunnen nemen.
Het is bijna onwerkelijk dat na zo’n wedstrijd van een onmachtige tegenstander nog een man van de wedstrijd wordt gekozen. Heeft in zo’n geval niemand het lef om te omdenken en de bloemen aan de foutloze scheidsrechter of aan de wel scorende pupil van de week te geven.
Voor de Rood-witten had er duidelijk zeker meer in gezeten en eigenlijk was op hun instelling weinig aan te merken. Weer die paal en lat. Meedoen in de top drie is in deze lopende competitie al vaker een kwestie van centimeters Maar ja, soms heb je van die wedstrijden…………, snel naar het oktoberfeest op Villekamp.

Door: Gerrit Nijman