AZSV pakt de cadeautjes van Sinterklaas Apeldoorn uit

december 4, 2022

Op een koud en winderig sportpark Villekamp werd om één uur al afgetrapt voor de wedstrijd tussen AZSV en CSV Apeldoorn. Daardoor kreeg iedereen de gelegenheid om de wedstrijd Nederland – USA te volgen.
Trainer Dave de Jong had zijn huiswerk goed gedaan. Na twee elkaar opvolgende nederlagen waarin AZSV meer tegendoelpunten kreeg te verwerken dan de elf wedstrijden daarvoor was er voor Michael Vaags weer een basisplaats in de achterhoede. Tom te Veluwe werd doorgeschoven naar het middenveld wat het evenwicht ten goede kwam. Meevaller was de basisplaats voor de herstelde en in vorm zijnde Rik van der Eerden. De Rood-Witten begonnen voortvarend. In de zesde minuut liet Bram Rensing een kans lopen om de 1-0 op het scorebord te zetten. AZSV zette de Rood-Gele formatie van trainer en oud international Jan Kromkamp onder druk en proefde dat er vanmiddag wat te halen was.
In de twintigste minuut stoomt Niek te Veluwe over rechts op maar verliest de bal aan een tegenstander. Toch heroverd hij de bal en geeft een voorzet die Chris Verheul op waarde wist te schatten. Deze 1-0 gaf AZSV de steun in de rug om voortvarend door te gaan. In de 32e minuut wordt een bal terug gelegd op Tom te Veluwe die verwoestend uithaalde en de keeper dwong om zijn kwaliteiten te laten zien. De hierop volgende hoekschop leverde niks op. Rik van der Eerden bood Chris Verheul even later een bijna niet te missen kans maar Chris kreeg de bal niet onder controle. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg bij iedereen van AZSV de schrik om het hart toen Apeldoorn scoorde maar gelukkig stak de assistent de vlag in de lucht voor buitenspel. Apeldoorn begreep na de rust dat ze uit een ander vaatje moesten tappen en trok meer naar voren. Hierdoor kregen de aanvallers van de Rood-Witten meer ruimte. Nadat Guus Vaags weer een uitstekende redding verrichte was het een paar minuten later weer Niek te Veluwe die Chris Verheul de gelegenheid bood om zijn tweede treffer van de dag te maken. Weet twee minuten later, in de 60e minuut, gaf Chris Verheul een bal af aan Rik van der Eerden die de 3-0 scoorde. Nog geen minuut later was er een schitterende aanval van de Rood-Witten die Rik van der Eerden helaas huizenhoog overschoot. De frustratie en onmacht bij Apeldoorn liep zo hoog op dat Levi Tuasele zich niet meer kon beheersen en met beide benen van achteren inkwam op Niek te Veluwe. Iedereen had begrip voor de rode kaart van de scheidsrechter. AZSV voelde dat de buit binnen was en kon het zich veroorloven om driehoekjes in het eigen strafschopgebied te spelen. Een kwartier voor tijd crosste Chris Verheul de bal op Siep Rompelaar die zijn eerste competitiedoelpunt voor AZSV scoorde. Nadat Rik van der Eerden uit een voorzet van Yordi Orriëns de 5-0 scoorde floot scheidsrechter Gijs Stevens uit Budel vijf minuten later, zonder blessuretijd bij te trekken, de wedstrijd af en kon iedereen een warme ruimte opzoeken en zich opmaken voor de strijd tussen Nederland en Amerika.
Guus Vaags, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Yordi Orriëns, Michel Vaags, Bram Rensing (78 Ferran Momberg), Niek te Veluwe (78 Luka ter Haar), Jonathan Goosen, Chris Verheul, Siep Rompelaar (85 Eduardo de Sousa), Rik van der Eerden ( 85 Sadik Kaya).

Door: Gerrit Nijman