AZSV moet waken voor onderschatting.

maart 21, 2024

Zaterdag trekken de mannen van Martijn Beltman naar het hoge noorden, naar Oostwold welteverstaan. Oostwold ligt in de buurt van de stad Groningen. Daar voetbalt de vv Pelikaan S nu nog op 4e Divisieniveau. Maar niet lang meer. Naast het feit dat ze waarschijnlijk degraderen heeft het bestuur ook besloten om het 1e elftal terug te trekken uit het prestatievoetbal en volgend seizoen te herstarten in de laagste (5e) klasse.
Pelikaan S is een kleine vereniging met slechts 3 senioren, 1 junior en 3 pupillen teams.
Onder aanvoering van vastgoedmagnaat en bevlogen voorzitter Wim Bulten stoomde het eerste elftal binnen 10 jaar op van de laagste 5e klasse naar de huidige 4e Divisie. Helaas overleed hij 2 jaar geleden plotseling en was Pelikaan S zijn aanjager, inspirator en fanatiekste supporter kwijt.
Hij was niet de enigste weldoener van de vereniging. Bij de oprichting op 11 mei 1957 werd de grond geschonken door Jo Smit. Deze Jo Smit zat met het grote geld in de strokartonfabriek in Oostwold en was ook bezitter van veel onroerend goed en landerijen. Hij bezat ook veel raspaarden. De bekendste waren Quick Silver S en Pelikaan S. Voorwaarde bij de schenking van de grond aan de voetbalvereniging was dat de naam van de vereniging verbonden moest worden aan zijn lievelingspaard Pelikaan S.

Met slechts 14 punten bungelen ze onder aan de ranglijst. Met 3x winst, 5x gelijk en 14 verliespartijen zul je zeggen dat het voor de Rood-Witten een makkie moet zijn om de drie punten mee te nemen. Maar daar zit nou net de valkuil. Reken maar dat de spelers van Pelikaan S zich in de picture willen spelen, dan is een nederlaag geen reclame. AZSV is gewaarschuwd.

Door: Gerrit Nijman

Foto: De drie punten ook bij Pelikaan S halen is nog lang geen zekerheid