AZSV maakt Excelsior’31 kampioen en houdt zichzelf in de race voor de 3e periode.

mei 12, 2024

Excelsior’31 had op weg naar het kampioenschap zand in de motor gekregen. Vorige week in de uitwedstrijd tegen DETO lieten ze een 2-0 voorsprong lopen en lieten ze de thuisploeg nog tot 2-2 terugkomen. Daarom moest het zaterdag thuis in Rijssen tegen Berkum maar gebeuren. Maar ook nu eindigde de wedstrijd in 2-2 en kwamen ze 1 punt te kort om zich kampioen te mogen noemen. De Rijssenaren zaten in spanning en in mineur te wachten op het resultaat in Aalten waar de wedstrijd tussen AZSV en Scherpenzeel nog bezig was en waar nog 5 minuten gespeeld moest worden. Met de wetenschap dat Scherpenzeel vlak voor het eind een 0-1 verdedigde borgen de muzikanten in Rijssen hun instrumenten op, het vuurwerk werd weer in dozen gestopt en de talloze vaten bier werden weer in de koeling gezet. Tot in de 90e minuut in een rechtstreekse verbinding met Aalten het ongelofelijke gebeurde. Invaller en goudhaantje Thijmen te Kolste liet Rijssen ontploffen met zijn rake kopbal. De naam Thijmen staat de komende week in neon op het gemeentehuis van Rijssen.
AZSV wist dat ze in de eerste confrontatie tegen het sterrenensemble van en in Scherpenzeel van het kastje naar de muur werden gespeeld. De 0-1 winst met bijbehorende 3 punten was destijds totaal onverdiend. Maar niemand met een Rood-Wit hart die daar om maalde.
AZSV had zich afgelopen zaterdag daarom goed voorbereid en wist dat tegenover de individuele kwaliteiten van Scherpenzeel een flinke portie arbeid geleverd moest worden.
de wedstrijd begon afwachtend terwijl beide ploegen lieten zien dat ze over voldoende voetbalkwaliteit beschikken. Het eerste kansje was voor de mannen uit Scherpenzeel tegenover een kopbal in de 10e minuut van Benjamin Roters. Na een kwartier is AZSV druk op zoek naar de openingstreffer maar de Scherpenzeelse keeper is een behoorlijke sta in de weg. Niek te Veluwe stoomt in de 21e minuut op maar zijn schot gaat net naast. Vervolgens moet de keeper van Scherpenzeel handelend optreden buiten zijn eigen zestienmetergebied. De Rood-Witten zijn zeker niet de mindere van Scherpenzeel. Na een korte drinkpauze is het de veel balverlies hebbende Max Rensink die de Aaltenaren op 1-0 kan zetten maar elke overtuiging ontbreekt deze middag bij de anders altijd zo ijverige Winterswijker.. De 0-0 met de rust geeft de verhouding goed weer. Na de rust maakt Rik van der Eerden vanwege problemen met zijn knie plaats voor de sluwe Joost Rasing. In de 54e minuut onderscheidt keeper Jasper te Kolste zich met een geweldige redding maar weet Scherpenzeel in het verlengstuk van deze situatie toch de 0-1 op het scorebord te brengen. Vijf minuten later brengt Yordi Oriëns met een venijnig schot vanaf 32 meter de keeper van Scherpenzeel in de problemen. Met een uiterste krachtsinspanning voorkomt hij erger voor de Valleibewoners. In de 78e minuut een gouden wissel bij AZSV. De leeggespeelde Nick van Breugel maakt plaats voor Thijmen te Kolste. De druk bij AZSV wordt opgevoerd en niet zonder resultaat. Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd laat Thijmen te Kolste uit een hoekschop van Quinn Vervelde met een kopbal heel Rijssen ontploffen en houdt hij AZSV in de race voor de derde periode.
Jasper te Kolste, Niek te Veluwe, Tom te Veluwe, Yordi Orriëns (78 Ferran Momberg), Freek Mulder, Mirko Zwiers, Roel Gebbinck, Benjamin Roters, Max Rensink (66 Quinn Vervelde), Nick van Breugel (78 Thijmen te Kolste), Rik van der Eerden (46 Joost Rasing).

Door: Gerrit Nijman