AZSV laat zich de kaas van het brood eten

februari 18, 2024

De Rood-Witten gaan met een behoorlijke lijst aan blessures naar Oldenzaal maar verschuilt zich daar niet achter. Dat is ook nergens voor nodig want de zogenaamde invallers doen niet veel onder voor de basisspelers.
AZSV begint voortvarend aan de partij en krijgt al in de tweede minuut een mogelijkheid om de score te openen. Maar helaas heeft Joost Rasing deze middag zijn vizier niet op scherp staan. Dat kan niet gezegd worden van Benjamin Roters. In de twaalfde minuut volleyt hij de bal over de Oldenzaalse keeper en zet de verdiende 0-1 op het scorebord. Twee minuten later knalt Joost op de paal en in de rebound schiet Quinn Vervelde over. Weer drie minuten later slingert Quinn Vervelde een vrije trap de zestienmeter in en zonder dat ook maar iemand de bal aanraakt ziet de verbaasde keeper de bal ineens achter zich tegen het net aan liggen. Het keurkorps van Martijn Beltman verbaast zich over zoveel effectiviteit dat ze denken dat het ook wel een tandje minder kan. Maar dan ben je op dit niveau wel aan het verkeerde adres. In zeven minuten tijd zet Quick-20 de wedstrijd op zijn kop en gaat vervolgens met 3-2 aan de leiding. Keeper Jasper te Kolste behoedt de Rood-Witten met enkele goede reddingen voor een nog grotere achterstand. Langzaam ontwaakt de Aaltense elf uit de verdoving en is het Joost Rasing die vlak voor de rust de tegenstander opzoekt in de vijandelijke zestienmeter en gewillig naar de grond gaat. Scheidsrechter Paarhuis wijst gedecideerd naar de stip. Benjamin Roters weet met dit buitenkansje wel raad en brengt zijn totaalscore op acht doelpunten in de huidige competitie. Niek te Veluwe ziet een pegel vlak voor de rust net naast gaan.
De tweede helft begint met een redding van Jasper te Kolste. In de 52e minuut verschijnen Joost Rasing en even later Quinn Vervelde in scoringspositie maar de werkelijke overtuiging ontbrak bij de heren om de score aan te passen. Na ruim een uur wisselt Martijn Beltman in één keer drie spelers waarbij ook Etim Bassey in het veld komt en zich vervolgens gunstig onderscheidt. Even later een zucht van verlichting bij de Rood-Witten als de bal tussen de palen caramboleert en in de handen van Jasper te Kolste komt. Met dit voorval is ook zo’n beetje het hoogtepunt van de tweede helft genoemd. Het voorkomen van doelpunten lijkt het credo.
Een kwartier voor tijd maakt Thijmen te Kolste plaats voor debutant Cas Dikschei. Met de inbreng van de nieuwe spelers proberen de Rood-Witten een overwinning te forceren en hebben ze het heft weer in handen. Door de druk naar voren ontstaat er een moment van ruimte in de achterste lijn van AZSV en daar weet de nummer 5 van Quick van te profiteren en zet daarmee vlak voor het eind de winnende 4-3 op het wedstrijdformulier.
Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Thijmen te Kolste (78 Cas Dikschei), Yordi Orriëns (62 Etim Bassey),Niek te Veluwe, Mirko Zwiers (62 Nick van Breugel), Roel Gebbinck, Quinn Vervelde (62 Rik van der Eerden), Joost Rasing (87 Sadik Kaya), Benjamin Roters.

Door: Gerrit Nijman