AZSV laat Excelsior’31 billen knijpen maar vergeet te scoren.

september 3, 2023

AZSV heeft zich zelf zeer te kort gedaan in de kraker tegen Excelsior’31. De neutrale toeschouwer moet ongetwijfeld genoten hebben van deze wedstrijd met hoge amusementswaarde. Naderhand was trainer Martijn Beltman van oordeel dat die amusementswaarde ontstond door de vele fouten die gemaakt werden. Hoe het ook zij, de Rood-Witten lieten zien dat ze voetballend niet onder hoeven te doen voor gerenommeerde ploegen als Excelsior’31.
Gezegd moet worden dat keeper Jasper te Kolste de Rood-Witten na 10 minuten op de been hield met een knappe redding. Vier minuten later had een aanval via Joost Rasing en Rik van der Eerden een beter lot verdiend. De eerste helft had Excelsior’31 iets meer vat op de wedstrijd dan de mannen van Martijn Beltman, hoewel AZSV zeker niet minder scoringskansen kreeg. In de blessuretijd van de eerste helft werd de van Genemuiden overgekomen Osama Ben Kaddour niets in de weg gelegd en mocht hij van 20 meter aanleggen en de 0-1 op het scorebord zetten. Meteen na de aftrap kwam Benjamin Roters in scoringspositie maar keeper Kevin Reimink had deze middag een engeltje op de lat en voorkwam de gelijkmaker.
De tweede helft bleef Joost Rasing achter in de kleedkamer, Quinn Vervelde kwam voor hem in de plaats. AZSV kwam met een duidelijk doel het veld op. Excelsior’31 onder druk zetten en zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren. Zonder de vorige trainer Dave de Jong te kort te doen mag gerust gesteld worden dat de Rood-Witten er onder Martijn Beltman voetballend zeker niet op achteruit zijn gegaan. Ook door de komst van Mirko Zwiers is het elftal een stuk stabieler geworden. Met de druk naar voren lag een counter van de mannen uit Rijssen op de loer. In de 60e minuut werd zo’n counter vlijmscherp uitgevoerd en was het Rick Hemmink die zich mocht laten bejubelen. Een domper was het uitvallen van Jonathan Goosen die waarschijnlijk enkele weken uitgeschakeld is. De voor Jonathan ingevallen Thijmen te Kolste kopt in de 70e minuut op de lat maar daarbij wordt volgens de goed leidende scheidsrechter Groenewegen de keeper gehinderd. Vervolgens waren het paal, lat en een van de doellijn gehaalde bal die Excelsior behoede voor schade.
Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 0-2 nederlaag. Een punt zo zeker verdient zijn geweest
Frencis Malawau zei het treffend. Voor het begin van de competitie waren we tevreden met 2 punten na de eerste twee wedstrijden tegen de degradanten uit de 3e divisie. Nu hebben we er één meer en zijn toch iets teleurgesteld.

Door: Gerrit Nijman