AZSV kruipt met late gelijkmaker door het oog van de naald

februari 25, 2024

Afgaande op een artikel in de Gelderlander hoeft AZSV niet bang te zijn dat de nieuwe trainer van AD’69 spelers gaat halen bij de selectie van de Rood-Witten. In dat artikel geeft hij aan dat hij niet van hotse-knotsvoetbal houdt. Het is misschien ver gezocht om de wedstrijd van AZSV tegen het 137 jarige Be-Quick 1887 hotse-knotsvoetbal te noemen, maar met hoogstaand voetbal heeft het niet veel te maken. Aan inzet ontbreekt het niet aan beide kanten, het is een zware wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld. De roemruchte club uit Groningen wil na de oorwassing met 7-1, een week eerder tegen TVC’28, er alles aan doen om het geschonden blazoen te herstellen. Ook de mannen van Martijn Beltman gaan voor een beter resultaat dan een week eerder waar onnodig werd verloren van Quick’20 uit Oldenzaal.
Meteen na de aftrap zijn het de Groningers die het initiatief nemen en al na 30 seconden een hoekschop verdienen. AZSV heeft vijf minuten nodig om te beseffen dat de wedstrijd is begonnen en krijgt vervolgens steeds meer grip op het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Na een kwartier is het de weer keihard werkende Niek te Veluwe die voor de achttiende keer deze competitie namens AZSV het aluminium raakt. De wedstrijd golft steeds vaker heen en weer zonder dat er echte scoringskansen zijn. Het is vooral Thijmen te Kolste die zich onderscheidt door alle duels te winnen. Over en weer zijn er kleine kansjes om de score te openen maar het smorende veld werkt niet echt mee. Een troosteloze 0-0 is een goede afspiegeling van de verhoudingen tot aan de rust. Ook na de thee zijn de eerste vijf minuten weer voor de Good Old uit Groningen. Het verloop van de tweede helft is in eerste instantie een kopie van de eerste 45 minuten. Na ruim een uur mag Quinn Vervelde de modder van zijn voetbalschoenen poetsen en neemt Nick van Breugel zijn plaats in. Nick had zich onsterfelijk kunnen maken als hij een paar minuten later het net had laten bollen. Helaas gaat de bal rakelings over. In de 82e minuut brengt Martijn Beltman twee verse krachten in het veld met Sadik Kaya en Rik van der Eerden voor Joost Rasing en Max Rensink. Hoewel verse krachten betrekkelijk is als we weten dat Sadik er al een wedstrijd op heeft zitten in het tweede elftal. Niet veel later houdt keeper Jasper te Kolste met een geweldige redding AZSV op de been. De wedstrijd lijkt in een bloedeloze 0-0 te eindigen als ineens in de 86e minuut Robbin van Kooten van de Groningers Jasper te Kolste passeert en tergend langzaam de bal over de doellijn laat lopen. De explosie van vreugde is maar van korte duur bij de Groningers als Niek te Veluwe twee minuten later al zijn gram legt in een schot dat de keeper van Be-Quick 1887 te machtig is. Iedereen kan uiteindelijk vrede hebben met deze puntendeling, zeker als men kijkt naar de omstandigheden. Halverwege de verre terugreis naar Groningen kwam Be-Quick de bus met Vrouwen 1 van AZSV tegen die hun eerste nederlaag in de competitie geleden hebben tegen Groen Geel uit Groningen. Het feit dat AZSV deze middag zes Groningse punten had kunnen pakken maar er uiteindelijk maar één werd zal er ongetwijfeld aan bij gedragen hebben dat de Rood-Witte voorzitter bijtijds van Villekamp vertrok om de koeien het persvoer voor te gooien.
Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Thijmen te Kolste, Yordi Orriëns, Mirko Zwiers, Max Rensink (82.Rik van der Eerden), Roel Gebbinck, Niek te Veluwe, Quinn Vervelde (68.Nick van Breugel), Joost Rasing (82.Sadik Kaya).

Door: Gerrit Nijman