AZSV komt een week voor de kermis van een koude kermis thuis

september 10, 2023

Komend weekend staat de confrontatie met AZSV op de rol. De vereniging uit Aalten is een zogeheten principiële zaterdagclub en speelt uitsluitend op zaterdag. TVC’28 dient zich te schikken. Zo werd in de voorbeschouwing de wedstrijd in Tubbergen aangekondigd.
Dat schikken gebeurde inderdaad, maar niet door TVC’28. Het was AZSV dat zich met name in de eerste helft moest schikken naar hun tegenstander. Het leek zo makkelijk. De Rood-Witten openden de competitie met mooi en goed voetbal. In de eerste wedstrijd werd VVOG in Harderwijk op een 0-2 nederlaag getrakteerd. Vervolgens serveert VVOG in Tubbergen TVC’28 mei 0-5 van het veld. Kennelijk dachten de spelers en de meegereisde supporters ‘dat wordt een appeltje eitje’. De wedstrijd kon net zo goed schriftelijk afgehandeld worden, alleen was de vraag hoe vaak AZSV zou scoren.
We hebben het gezien. De Rood-Witten werden in de eerste helft geknipt en geschoren op het snikhete plastic door de mannetjesputters uit Tubbergen. Balverlies op eigen helft en onnodige overtredingen in de buurt van het doelgebied leidden de nederlaag in. Na een waarschuwing in de tweede minuut is het wel raak in de 10e minuut. Een vrije trap van TVC’28 beland op de paal en via het hoofd van keeper Jasper te Kolste gaat de bal over de achterlijn. Uit de daaropvolgende hoekschop kan de boomlange Jelle Leenders ongehinderd de 1-0 binnenkoppen. AZSV schrok wakker maar besefte niet dat er werkelijk wat te halen viel. Het voortdurende balverlies was ook de oorzaak van de 2-0 voor de Tubbergers in de 36e minuut. Het was Niek Staarink die vrij op het doel mocht schieten. AZSV ging met een 2-0 achterstand de kleedkamer in.
In die kleedkamer heeft trainer Martijn Beltman de jongens zo wakker geschud dat het dak nog bol staat. Het vervolg was dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt werd. In de 51e minuut kwam uit een mooie aanval de bal bij Benjamin Roters terecht. Zijn afgemeten voorzet werd echter door Rik van der Eerden op de paal gemikt. De moegestreden Tubbergers kwamen niet meer van hun eigen helft af en snakten naar adem. In de 60e minuut wisseling van de wacht. Roel Gebbinck, Thijmen te Kolste en Max Rensink ruimden het veld voor Nick van Breugel, Joost Rasing en Quinn Vervelde. Meteen daarop schiet Benjamin Roters de bal op het aluminium. TVC’28 kon niks anders meer doen dan met het nodige smijt en duwwerk de Rood-witten van het scoren af te houden. De scheidsrechter wuifde alles lachend weg en onthield AZSV in de 70e minuut een zuivere penalty tot grote hilariteit van de volgepakte, prachtige, tribune. Tien minuten voor het einde maakten Mirko Zwiers en Ferran Momberg plaats voor Tren Wille en Etim Bassey. Maar toen was de strijd al gestreden. AZSV kan zich opmaken voorde kermiswedstrijd tegen Quick’20 en zich revancheren de eerste helft tegen TVC’28.

Door: Gerrit Nijman