AZSV jongens krijgen voetballes van Staphorster kerels

oktober 20, 2024

Terwijl iedereen met een Rood-Wit hart probeert om na de zeperd tegen Staphorst het lek boven te krijgen zijn ze in Staphorst na een korte overwinningsroes alweer bezig met een volgend sportief hoogtepunt. In het verre Australië staat plaatsgenoot en motorcoureur Collin Veijer op Phillip Island over enkele uren klaar om zijn tweede plek in de GP Moto 3 te verdedigen. Kroegen in Staphorst hebben vergunning gekregen om de uitzending om 2.00 uur ’s nachts live uit te zenden. Wel om 1.30 uur binnen zijn, want dan gaat de deur op slot
Op slot gaat ook al snel de wedstrijd tussen Staphorst en AZSV. Het heeft weinig zin om een uitgebreid wedstrijdverslag te schrijven. Een fysiek en fit Staphorst is AZSV op alle fronten de baas. Met name de buitenspelers van Staphorst voelen zich als Sjakie in de chocoladefabriek. De als een Viking uitziende Mark Jagt van De Geel Blauwen is een ware plaag voor de AZSV defensie. Volgens niet officiële berichten fietst hij na elke training met een boomstam op zijn nek naar huis. Het is deze Mark Jagt die het doelpuntenfestival in de 11e minuut opent. Een onterecht gegeven vrije trap, die onderweg ook nog eens getoucheerd wordt, verdwijnt achter de kansloze doelman Boet Ligtenberg. AZSV loopt dan meteen achter de feiten aan. In de 23e minuut is het Julius Duit die bij een hoekschop hoog boven iedereen uittorent en de 2-0 binnenkopt. Lichtpuntje is als vijf minuten later een verkeerde terugspeelbal Bohdy van Hal de gelegenheid geeft om op koelbloedige wijze de aansluitingstreffer te maken. Maar toch moet keeper Boet van Hal al snel weer alle zeilen bijzetten om de achterstand niet groter te laten worden. Helaas moet hij twee minuten voor het rustsignaal buigen voor een schot van de vrijstaande Aleks Jankovic. De tweede helft is een kopie van de eerste helft met doelpunten van San Crowther (2x) en Daimen Schra. Tussendoor stopt Boet Ligtenberg een penalty nadat de beste AZSVer Thijmen te Kolste een speler van Staphorst onreglementair stuit.
Toch laten de meegereisde supporters de moed niet zakken en koesteren ze de lichtpuntjes. Die lichtpuntjes zijn naast de kontakten met sympathieke Staphorsters het doelpunt van Bohdy, de gestopte pingel van Boet, het eindsignaal van scheidsrechter Achammachi, nog steeds in het linkerrijtje en de hapjes na de wedstrijd van wedstrijdsponsor Slager Bakkerij of is het Bakkerij Slager?
Op naar de derby over veertien dagen tegen DZC. Tussendoor eerst nog naar Enschede voor de beker. Hopelijk hebben de mannen van Martijn Beltman zich dan gehergroepeerd. We houden ons vast aan Flevo Boys. Zij gingen in de eerste wedstrijd met 6-1 de bietenbrug op tegen AZSV maar staan inmiddels wel 4 punten boven de Rood Witten.
Inmiddels groeien de sportieve bomen ook in Staphorst niet tot in de hemel. Collin Veijer ging op Phillip Island onder uit en eindigde op een teleurstellende 18e plaats.
Opstelling: Boet Ligtenberg, Thijmen te Kolste, Max Rensink, Etim Bassey (76 Quinn Vervelde), Steffen IJzereef (69 Siep Rompelaar), Tom te Veluwe, Niek te Veluwe, Roel Gebbinck (66 Freek Grondman), Bohdy van Hal (69 Mats Hegman), Nick van Breugel (46 Boris ter Hedde), Benjamin Roters.

Door: Gerrit Nijman