AZSV haakt af

februari 12, 2023

Totaal onnodig lieten de Rood-Witten zaterdag de punten in Genemuiden liggen. Na de aftrap duurde het 43 seconden voordat AZSV in de gaten had dat de wedstrijd was begonnen, maar toen lag de bal al achter keeper Jasper te Kolste. Het was Genemuider Rens van Benthem die de eerste van zijn drie doelpunten maakte. In de 10e minuut kwam een lange bal van Yordi Oriëns op het hoofd van Brouwer van Genemuiden die deed waar hij niet voor aangenomen is, namelijk scoren voor de tegenstander. AZSV had geen enkele probleem met zijn kopbal die over zijn te ver uitgelopen keeper langzaam het doel in rolde. Nog geen twee minuten later leek AZSV op voorsprong te komen toen Rik van der Eerden de bal het doel in werkte, maar scheidsrechter Berg keurde het doelpunt af omdat Rik zijn bewaker wegduwde. In de 17e minuut kreeg Yoran Popovic alle vrijheid om de bal aan te nemen en de 2-1 te scoren. De Rood-Witten waren zeker niet de minderen van Genemuiden en hadden diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo schampte Rik van der Eerden in de 18e minuut de paal. Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Het was weer Rens van Benthem die met zijn tweede doelpunt de 3-1 op het scorebord zette. De Rood-Witten lieten de moed niet zakken en verkleinden de achterstand in de 23e minuut naar 3-2 toen Bram Rensing op spectaculaire manier de bal achter doelman Hidde Streutker wist te werken. Vijf minuten later Nick Buitink het nodig om zijn elleboog in het gezicht van Niek te Veluwe te planten. De scheidsrechter bestrafte die actie niet maar het zou in de tweede helft nog wel een staartje krijgen. Die tweede helft begon met een doelpoging van Genemuiden dat net naast ging. Vervolgens was het AZSV dat enkele uitgelezen kansen kreeg om te scoren. Het duurde tot de 66e minuut totdat Yordi Orriëns een corner kreeg te nemen die door Bram Rensing met het hoofd verzilverd werd. Vijf minuten later repeteerde Nick Buitink zijn actie van de eerste helft en kon gelijk met rood van het veld af. De meegereisde AZSV supporters gingen er goed voor zitten. In de drang naar voren vergat AZSV zijn defensieve stelling en dat gaf Rens van Benthem de mogelijkheid om, tegen de verhouding in, de 4-3 te scoren. Daarna kreeg AZSV nog kans op kans maar Genemuiden bleef met het nodige geluk overeind. Freek Mulder maakte plaats voor stormram Tijmen te Kolste en samen met zijn keepende broer Jasper probeerden ze in de slotfase nog de nodige onrust te veroorzaken in het vijandelijke doelgebied. Maar het waren de lange mannen van Genemuiden die de baas bleven en elke hoge bal de zestienmeter uitramden. Zo kon Genemuiden op het eind de drie punten van dit foutenfestival bijschrijven en deed AZSV zich zelf te kort. Voor de toeschouwers was het met 7 doelpunten een leuke wedstrijd en zagen ze dat, ondanks deze nederlaag, AZSV bij de bovensten kan meekomen.

Door: Gerrit Nijman