AZSV gaat voor drie punten tegen MASV

februari 29, 2024

Na de winst op noaber Longa’31 hebben de Rood-Witten in de competitie in zes wedstrijden nog maar vijf punten gepakt. Een beetje AZSV onwaardig. Laten we maar spreken van een winterdip. Maar nu de winter bijna voorbij wordt het weer hoog tijd voor aansprekende resultaten. Daarom kijkt iedereen uit naar de wedstrijd tegen de buurman van Vitesse. Niet in het minst de meereizende supporters, want vooral de derde helft schijnt reuze gezellig te zijn bij de Midden Arnhemse Sport Vereniging. In de thuiswedstrijd werd er met 4-1 gewonnen van de Arnhemse Volksclub. Toen gingen de ballen inplaats van op de paal en lat wel het doel in. Het bezoekende MASV had destijds na zes wedstrijden nog maar drie punten en stonden daarmee op een rechtstreekse degradatieplaats. Inmiddels hebben de mannen van Dennis van Beukering zich met 24 punten opgewerkt naar een veilige 9e positie.
De Arnhemmers hebben in de afgelopen bekerronde, na het nemen van penalty’s in een spectaculaire wedstrijd, hun meerdere moeten erkennen in VVOG na een reguliere 3-3 eindstand. Met het Harderwijkse VVOG noemen we meteen de volgende tegenstander van AZSV in het bekertoernooi. Waarschijnlijk zal op dinsdagavond 12 maart de wedstrijd in Harderwijk gespeeld worden.
Afgelopen dinsdag werd AZSV uit de Achterhoekcup gekieperd door Warnsveldse Boys. De Rood-Witten speelden zonder negen basisspelers en kwamen al na 20 seconden op een 1-0 voorsprong. De Warnsveldse 3e klasser begreep dat ze op basis van inzet historie konden schrijven tegen een ploeg uit de 4e Divisie. De 1-1 in de tweede helft kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Shoot-outs moesten bepalen wie er naar de volgende ronde gaat. Ondanks shoot-out killer Bonne Jansen trokken de Warnsvelders toch aan het langste eind. Op basis van inzet niet geheel onverdiend. Het is te hopen dat de Rood-Witten beseffen dat inzet een wezenlijk onderdeel van het spel is. Hopelijk doen ze er zaterdag om 18.00 hun voordeel mee in Arnhem.

Door: Gerrit Nijman

Foto: Max Rensink werd in de thuiswedstrijd onreglementair afgestopt door een speler van MASV.