AZSV doet zich zelf te kort

november 12, 2023

AZSV heeft in Raalte zich zelf een slechte dienst bewezen door te verliezen van Rohda Raalte. Door deze overwinning hebben de mannen van voormalig AZSV trainer Laurens Knippenborg zich in de top drie van de ranglijst gemeld. Dat was aan hun spel niet te zien. Voetballend was AZSV een stuk beter. Rohda loerde alleen maar op de counter en was in afwachting van de foutjes achterin bij AZSV.
Zo’n fout kwam er al in de zevende minuut. Na een corner van Rohda op het duistere en natte veld glibberde de bal alle kanten op en rechtstreeks in de voeten van Teije ten Den, die geen moeite had om de 1-0 op het scorebord te zetten. Nog was er geen man overboord want de mannen van Martijn Beltman hadden nog tijd genoeg om de zaken recht te trekken. Maar na een half uur spelen was er weer geklungel in de Aaltens achterhoede en kon keeper Jasper te Kolste op het nippertje AZSV voor een 2-0 achterstand behoeden. Een paar minuten later leverde Niek te Veluwe een goede voorzet af maar zowel Benjamin Roters als ook Rik van der Eerden kwamen een teenlengte te kort. AZSV bleef de bovenliggende partij op een paar speldenprikken van Rohda na. Net nadat de no 22 van Rohda, Wesley Hansler, zijn collega’s opriep om eindelijk eens te gaan voetballen kwam Benjamin Roters in scoringspositie. Zijn bal ging zo hard en hoog over het doel dat een vrijwilligersploeg maandag een poging gaat doen om de bal in de stadsgracht van Zwolle terug te vinden.
Na de rust begon AZSV voortvarend aan de tweede helft. In de 57e minuut zet Tom te Veluwe een aanval op en via een perfecte pass van Niek te Veluwe komt de bal bij Rik van der Eerden die volkomen terecht de 1-1 aan tekent. Vijf minuten later ziet de scheidsrechter een duidelijke handsbal van een speler van Rohda in zijn eigen strafschopgebied over het hoofd. AZSV laat vervolgens de gastheren alle hoeken van het veld zien en het wachten was op het uitbreiden van de score door de in het wit geklede Rood-Witten.
In de 78e minuut is het de ongrijpbare plaag voor Rohda, Max Rensink, die van ver de bal terug speelt op Jasper te Kolste. Wat er dan volgt lijkt meer op Comedy Capers. Gevolg is wel dat Kevin Peppels totaal onverdiend de 2-1 voor Rohda Raalte laat aantekenen. AZSV gooit met man en macht alles op de aanval maar de tijd is te kort om een meer dan verdiend gelijkspel, en zelfs meer, uit het vuur te slepen.
Twee momenten van onachtzaamheid in de achterhoede werden AZSV fataal, maar als de voorhoede de vele kansen benut hadden was er niets aan de hand geweest. Toch lieten de mannen van Martijn Beltman zien dat ze wel kunnen voetballen. Ondanks de nederlaag kunnen we trots zijn op deze ploeg. Jammer dat het niet in de score tot uitdrukking kwam.

Door: Gerrit Nijman