AZSV 45+ goed op dreef

november 4, 2023

Deze zomer kon AZSV verheugd mededelen dat er zich een 45+ team bij de heren had geformeerd. Na een oproep op de facebook pagina “AZSV – onze club” en na enig persoonlijk ge-lobby heeft er zich een team gevormd van 18 masters, die in het verleden allemaal hun sporen verdiend hebben in de edele balsport. Na enkele trainingen en een paar oefenpotjes als voorbereiding begon eind september de eerste competitieronde. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond, 7 tegen 7, op een half veld. In de competitie zitten 5 clubs, die op de vrijdagavond allemaal een keer tegen elkaar spelen. 4 Wedstrijden dus, van zo’n 15 à 20 minuten. Elke club is een keer de gastheer. 18 masters, op het oog een ruime selectie. Een dergelijke selectie is nodig: de geest wil wel, maar het lijf niet altijd van harte…

De eerste wedstrijden begonnen wat onbesuisd, onstuimig en roekeloos. De geest wilde acties maken die het lichaam al ruim 15 jaar niet meer had uitgevoerd. Dit leverde soms kolderieke situaties op. En knullige tegengoals. De eerste competitie-avond – op het sportpark van Bredevoort – ging het dan ook maar zo zo. 7 tegen 7 voetballen vraagt toch een andere tactiek. En in het begin vind je het veld best klein, aan het eind vind je het onmetelijk groot. De eerste avond behaalden de 45+-ers 5 punten: 2x gelijk, 1x winst en 1x pijnlijk verlies van het geslepen AD’69. Het schortte met name aan de restverdediging. Allemaal mee naar voren wou nog wel, maar allemaal terug ging in een sukkeldrafje. Dit werd op dit niveau direct afgestraft. Het was aan de individuele klasse van enkele spelers te danken dat de schade beperkt bleef.

De 2e wedstrijdavond – AD’69 was de gastheer – ging al een stuk beter. Er werd zorgvuldig omgesprongen met het balbezit en de vrije man werd gemakkelijk gevonden. Resultaat: 3x winst en 1x gelijk. Met als gevolg dat AZSV 45+ 1 na de 2e ronde fier bovenaan stond! Als een team in de winning mood is, staan de sponsoren natuurlijk in de rij. Al spoedig meldde
een sympathiek architectenbureau uit Aalten zich als shirtsponsor. Het bureau ziet de 45+-ers al interessante doelgroep: als de woning allicht uitgebreid moet worden met een slaap- en badkamer op de begane grond denkt het creatieve bureau graag mee!

Op de 3e competitieavond – bij Trias in Winterswijk – werden de nieuwe shirt feestelijk uitgereikt. De mannen in de nieuwe shirtjes deden het wederom voortreffelijk. Er werden weer 10 punten gehaald: 3x winst en 1x gelijk. De masters van AZSV staan inmiddels maar liefst 11 punten los van nummer 2. Er wordt al hardop gefantaseerd over promotie. Op vrijdagavond met de bus naar Harderwijk of Buitenpost. Of Europa in, waar houdt dit op?

Op vrijdagavond 17 november – de volgende ronde – is AZSV zelf de gastheer. Vanaf 19.30 uur gaan de mastodonten weer de halve wei in. Het smeulende vuur dat eigenlijk nooit gedoofd is wordt dan weer opgepookt. Het tempo mag dan wat lager liggen, het voetbalenthousiasme is er niet minder om. Een genot om naar te kijken!

Rinke ter Haar
Trotse shirtsponsor AZSV 45+ 1