ACHTERHOEKSE DERBY GEWONNEN DOOR AZSV

november 7, 2022

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen DZC’68 op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor AZSV, bij een overwinning zou de koppositie overgenomen worden.

AZSV begon sterk aan de wedstrijd, hield continu druk op de bal en had de overhand op het veld. Al na 4 minuten schoot Ellen de 0-1 binnen. Met haar linkerbeen schoot ze de bal strak in de kruising. Een kwartier later wist Yvana haar eerste goal van het seizoen te maken. Een voorzet van Anouk werd door de keeper van DZC’68 niet goed verwerkt. Yvana reageerde attent en wist de bal binnen te schieten. AZSV had in de eerste helft verder uit kunnen lopen, maar beloonde zichzelf niet.

Na rust ging DZC’68 meer lange ballen spelen. De ruimtes op het veld werden groter, waardoor AZSV het iets moeilijker kreeg, maar echt gevaarlijk werd DZC’68 niet. De verdediging en Lot wisten vandaag wederom de 0 te houden.

Anne gooide de wedstrijd in het slot door de 0-3 binnen te schieten.

Door deze verdiende overwinning neemt AZSV de koppositie in de 1e klasse B over van DZC’68!

Opstelling: Lot, Anouk, Bente, Nienke, Nikki (Nina), Merel, Sil, Judith, Ellen (Ilse), Marijke, Yvana (Anne)