Clash op het Noorderslag

oktober 17, 2024

Als liefhebbers van popmuziek nu denken dat de mannen van Martijn Beltman hun opwachting gaan maken op het populaire festival in Groningen zitten ze er naast. De rit gaat wel richting Groningen, maar ruim halverwege wordt de afslag gemaakt naar sportpark Het Noorderslag van Staphorst.
Afgelopen dinsdag boekte AZSV een makkelijke 8-0 overwinning in de Achterhoekcup op vv Dieren. De Rood-Witten lieten zien dat ze het scoren nog niet verleerd zijn. Net als de vv Dieren voetbalt ook FC Suryoye Mediterraneo in de 2e klasse H. Die club is de eerste tegenstander in de Districtbeker, volgende week in Enschede. Reken maar dat die mannen hun huid beter verkopen dan de voetballers uit de Veluwezoom.
Maar nu eerst Staphorst. Samen met Hoogeveen zijn ze gedegradeerd uit de 3e Divisie. Daar waar Hoogeveen voortvarend is gestart in de nieuwe competitie loopt het bij Staphorst nog niet zoals ze hadden gehoopt. Wat dat betreft kunnen AZSV en Staphorst bij elkaar in de spiegel kijken. Toch moeten we niet vreemd opkijken als aan het eind van de competitie blijkt dat Staphorst gewoon meedoet om het kampioenschap. Het wisselvallige van Staphorst blijkt wel aan hun uitslagen. Een eerder 5-1 winst op de huidige koploper DETO werd afgelopen zaterdag afgewisseld met een 5-2 nederlaag tegen Flevoboys.
Als AZSV kunnen we de tegenstander indelen in de categorie erg stug. Van de laatste twaalf onderlinge competitiewedstrijden won Staphorst er zes. AZSV’s kon er maar één op haar conto schrijven. Vijf wedstrijden eindigden gelijk. Maar wat was, is geweest. Met vertrouwen kijken de mannen van Martijn Beltman vooruit. Het klinkt misschien raar maar toch liggen ze op koers om weer bij de beste vijf te eindigen.
Bijgaande foto’s zijn van 20 jaar geleden toen Staphorst – AZSV eindigde in 3-1.

Door: Gerrit Nijman