Zwaarbevochten zege in Katwijk voor AZSV

februari 8, 2020

AZSV heeft een zwaarbevochten zege behaald in Katwijk door FC Rijnvogels met 1-2 te verslaan. De eindstand stond al na tien minuten op het scorebord, maar het restant van 85 minuten, inclusief blessuretijd, leverde een boeiend gevecht op. De thuisclub was bij een jurysport de winnaar op punten, maar de drie echte punten gingen in de bus mee naar Aalten. De roodwitten leverden een geweldige teamprestatie en door het gelijkspel tussen DHSC en SC Feyenoord komt AZSV weer iets dichterbij de koploper uit Utrecht.

 

De wedstrijd was nauwelijks begonnen en nog niet alle AZSV-supporters waren zelfs al gearriveerd op sportpark de Kooltuin van FC Rijnvogels. Na een vrije trap van Kars Vierwind scoorde Niek te Veluwe 0-1 en nog geen 60 tellen kopte Michael Vaags de 0-2 achter doelman Jeffrey Verkerk uit een corner van Sjoerd te Boekhorst. Voor de thuisclub was dit een wake-up-call, want ook vorige week stonden ze binnen tien minuten op een 3-0 achterstand. Vanaf dat moment begon het voetbalgevecht geleid door een jonge arbiter uit Groningen die beide teams probeerde te laten voetballen en alleen ingreep als het echt nodig was. Scheidsrechter Groenewegen liet veel toe, maar wist op het goede moment de teugels aan te trekken en had daarbij slechts één gele kaart nodig.

AZSV leek comfortabel met 0-2 te leiden, maar Jesse Driebergen schoot na een corner van de thuisclub de 1-2 achter Jasper te Kolste. In eerste instantie kwam een kopbal op de lat, maar Driebergen werkte de bal toch nog in het doel. Daarna was het duel weer open en liep AZSV vooral achter de Rijnvogels aan, maar verdedigend stond het goed bij de Aaltenaren. Tien minuten voor de pauze waren er twee goede momenten voor de Kooltuinbewoners. Een kopbal van Dennis Bakker uit een vrije trap van Jaap van Duijn zorgde voor gevaar en een schot van Jaap van Duijn uit een voorzet van Niek Ossevoort belandde in het zijnet.

In de tweede helft was de ploeg van Dave de Jong zuiniger op de bal bij een goede tegenaanval en na acht minuten in het tweede bedrijf bediende Freek Mulder Joost Rasing, die met een volley goed uithaalde. De bal ging echter via een Rijnvogels-verdediger over de achterlijn. Uit die hoekschop van Sjoerd te Boekhorst schoot Niek te Veluwe net naast. Ook een schot van Sjoerd te Boekhorst ging over het doel van Verkerk en boogballetje van Kars Vierwind ging naast het doel. Daarna kreeg de thuisclub de beste kans van de wedstrijd. Een verre bal van doelman Jeffrey Verkerk kwam plots voor de voeten van Jaap van Duijn, die de bal met links niet alleen langs Jasper te Kolste tikte, maar ook naast het doel. Normaal gesproken zijn dit soort buitenkansjes een prooi voor de topscorer van FC Rijnvogels. Met twaalf goals nam hij tot afgelopen zaterdag bijna de helft van de productie van de ploeg van trainer Jimmy Simons voor zijn rekening. Bijna alle aanvallen gingen over de linkerflank via Jaap van Duijn, maar de oud-prof kon niet zo’n stempel op de wedstrijd drukken als in Aalten.

Dave de Jong wisselde eerst Sjoerd te Boekhorst en iets later Erwin Nieuwboer en bracht Rik van der Eerden en Jardell Kruidbos. Zo’n twintig minuten voor tijd schoot Van der Eerden de bal net over het doel van Rijnvogels, waardoor de thuisclub bleef geloven in een gelijkspel. Een schot van Kevin de Jong ging net naast en Rijnvogels bleef aandringen. Ze gaven daardoor ook meer ruimte weg, maar AZSV verzuimde die ruimte goed te benutten. In blessuretijd ging een schot van Romano van der Stoep voorlangs. Daarna ging het over en weer. Doelman Verkerk hield Nick van Breugel van de 1-3 af en in de tegenaanval schoot Romano van der Stoep goed in, maar Jasper te Kolste liet zich niet meer passeren. In de vijfde minuut van de blessuretijd kreeg Rik van der Eerden een hele goede kans om de zak dicht te doen. Een voorzet van Jardell Kruidbos bereikte de Doetinchemse spits, maar hij schoot over. Kort daarna floot scheidsrechter Groenewegen af en kon AZSV drie punten bijschrijven. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergeven, maar op de lange terugreis maalde niemand daarom.

Komende zaterdag volgt wederom een verre uitwedstrijd. Dan speelt AZSV in Ridderkerk tegen Rijsoord, dat met 2-0 verloor van DUNO D.

FC Rijnvogels-AZSV 1-2 (1-2). 5. 0-1 Niek te Veluwe. 6. 0-2 Michael Vaags. 10. 1-2 Jesse Driebergen.
Scheidsrechter R. Groenewegen uit Groningen gaf een gele kaart aan Jesse Driebergen van FC Rijnvogels.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Michael Vaags, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Erwin Nieuwboer (76. Jardell Kruidbos), Kars Vierwind, Joost Rasing (79. Luka ter Haar), Sjoerd te Boekhorst (65. Rik van der Eerden), Nick van Breugel.

Opstelling FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Dirk Jan van den Oever, Niek Ossevoort, Jesse Driebergen, Kevin de Jong (86. Luuk Slegt), Jaap van Duijn, Reno van Heiningen, Dennis Bakker, Brian Thong (80. Benjamin van de Haak), Roy van Leeuwen (65. Romano van der Stoep), Diederick Hoogerwaard.