Zwaarbevochten winst van AZSV 

oktober 14, 2017

AZSV heeft een zwaarbevochten zege behaald op Sparta Nijkerk. De kopbal van Yeftha Nyamsangya uit een corner van Yordi Orriëns was het enige doelpunt in dit duel. Sparta Nijkerk was voetballend de bovenliggende partij, maar de verdediging van de Aaltenaren stond prima. Een kopbal van Dennis van der Wal werd tien minuten voor tijd door Matthijs Ebbers op katachtige wijze uit de kruising getikt. Het slotoffensief van Sparta Nijkerk zorgde voor veel hoge ballen en billen knijpen, maar Matthijs Ebbers hield zijn doel schoon.

Het duel tussen AZSV en Sparta Nijkerk begon spectaculair. Na ruim een minuut kon Rik van der Eerden alleen op Brian Willemse afgaan, maar hij doelman hield zijn schot tegen en in de tegenaanval pakte Matthijs Ebbers de inzet van Jesse Buitenhuis. Daarna gebeurde er lange tijd niet zoveel voor beide doelen. Pas na achttien minuten was er weer opwinding in het AZSV-strafschopgebied na een misser aan Aaltense kant, maar de Nijkerkse inzet ging naast het doel van Ebbers. Kort daarna ging Joost Rasing goed door, maar zijn schot werd geblokt, zodat doelman Willemse de bal eenvoudig kon oppakken. Acht minuten voor de pauze ging een volley van Niek te Veluwe uit een pass van Yordi Orriëns naast het doel van Sparta Nijkerk en werd een schot van Rafael Boer door Matthijs Ebbers onschadelijk gemaakt. Vlak voor de pauze ging een schot van Rick Knoop net over, zodat met een 0-0 stand de rust werd bereikt.

Negen minuten na de pauze ging Rik van der Eerden goed door op de rechterflank en hij gaf voor op de inkomende Yeftha Nyamsangya, die door Brian Bawuah in de rug werd geduwd. Scheidsrechter Henshuijs uit Amsterdam gaf Bawuah geel en AZSV een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap van Rik van der Eerden smoorde in de muur, maar kort daarna kwam AZSV toch op voorsprong. Een corner van Yordi Orriëns werd door Yeftha Nyamsangya ingekopt en op aangeven van assistent-scheidsrechter Smeenk keurde Henshuijs de treffer goed, 1-0.

Vanaf dat moment ging Sparta Nijkerk vol op de aanval spelen. Trainer Marco Roelofsen wisselde drie keer en bracht Rick Boersma, Tom Krijkamp en Jean-Willy Masinga in het veld. AZSV moest terug, maar de verdediging van trainer Dennis van Toor stond als een huis. Er waren veel hectische situaties in het strafschopgebied, maar Matthijs Ebbers heerste als een vorst. Elf minuten voor tijd moest hij met een uiterste krachtsinspanning een kopbal van aanvoerder Dennis van der Wal onschadelijk maken, maar hij tikte de kopbal met een katachtige reflex uit de kruising. Daarna was het nog lang spannend, want scheidsrechter Henshuijs liet zes minuten doorspelen, maar uiteindelijk bleven de punten in Aalten.

Volgende week zaterdag moet AZSV op bezoek in Opheusden bij DFS.

AZSV-Sparta Nijkerk 1-0 (0-0). 57. 1-0 Yeftha Nyamsangya.

Scheidsrechter P. Henshuijs uit Amsterdam gaf gele kaarten aan Bram Rensing en Yeftha Nyamsangya van AZSV en Brian Bawuah van Sparta Nijkerk.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Sjoerd te Boekhorst (66. Brian Hogeweide), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Joost Rasing, Rik van der Eerden (83. Thomas Stoverinck).

Opstelling Sparta Nijkerk: Brian Willemse, Mohammed Alhaydar, Janic Makizodilla, Mark Groenewoudt, Frank Heus (75. Jean-Willy Mapinga), Donny van der Wal (79. Tom Krijkamp), Brian Bawuah (72. Rick Boersma), Rick Knoop, Dennis van der Wal, Rafael Boer, Jesse Buitenhuis.


Geef een reactie