Zwaarbevochten overwinning VR1

oktober 7, 2019

Het kwam van diep. Heel diep, maar uiteindelijk wist AZSV VR1 de drie punten in Aalten te houden. Vandaag stond de wedstrijd tegen Klarenbeek VR1 op het programma. Vorig seizoen speelde Klarenbeek nog in de Hoofdklasse en was het AZSV dat in de nacompetitie met 0-3 won in Klarenbeek waardoor Klarenbeek degradeerde. AZSV lukte het niet om via de nacompetitie te promoveren, waardoor beide teams elkaar vandaag weer tegenkwamen in de 1ste klasss B. Het was duidelijk. Klarenbeek wilde revanche.

In aanloop naar de wedstrijd was er onzekerheid over het meespelen van Nanne. Getrokken verstandskiezen maakte het meespelen van Nanne onzeker. De warming-up zou moeten uitwijzen of Nanne kon spelen. Gesteund door pijnstillers kon Nanne wel starten. Helaas kreeg AZSV toch te maken met een grote tegenvaller. Aanvoerster Judith moest ziek het AZSV terrein verlaten. Gelukkig sloten Anne, Zora en Nadine (als backup van Nanne) van VR2 bij ons aan. Dank dames!

De wedstrijd werd geopend door de pupil van de week Liselot. Met hulp van Klarenbeek wist Liselot te scoren. Iets later dan gepland begon de wedstrijd. AZSV liet het initiatief aan Klarenbeek. En gaandeweg de eerste helft speelde het spel zich veel af op de helft van AZSV. Toch viel het eerste doelpunt aan de overkant. Het was een alerte Sanne die de verdediging van Klarenbeek te snel af was en de 1-0 wist te scoren in de 15de minuut. Klarenbeek ging op zoek naar de gelijkmaker en AZSV loerde op de counter. In de 35ste minuut viel de 1-1. Een voorzet van rechts verdween, net buiten bereik van Nanne, onverwachts in de goal van AZSV. Een lucky goal, maar ook die tellen. Toch ging AZSV met een voorsprong rusten. Via een goede aanval over rechts was het uiteindelijk ‘Hoppa’ Marijke die 2-1 wist te scoren.

Na rust ging Klarenbeek op zoek naar de gelijkmaker en loerde AZSV op de counter. Mede dankzij attent keepen van Nanne en veel strijd geleverd door alle speelsters van AZSV, bleven de 3 punten in Aalten. Een uitstekende teamprestatie! Volgende week weer naar Groningen. Tegenstander is dan Oranje Nassau VR2. Vorig jaar werd er met 1-0 verloren. Dus eenvoudig zal het niet worden, maar het vertrouwen is groot.

Opstelling:
Nanne, Anouk, Laura, Vera, Nikki, Merel, Sanne, Nina (Lotte), Ellen, Marijke, Sandra (Anne)