Zonnepanelen bij AZSV.

april 3, 2019

200 zonnepanelen bij AZSV

AALTEN –  Dinsdagmiddag 26 maart, groot materieel, medewerkers van Zevenbergen Zonne-energie, een groot aantal AZSV vrijwilligers van accommodatiecommissie ‘grijs’ waren druk in de weer. Door een enorme hijskraan zijn de pakketten zonnepanelen op de daken van kleedkamers en van vuttershome ‘d Olde Schole’ neergezet. De zonnepanelen zullen, eenmaal geplaatst, stroom bieden voor ongeveer vijftien huishoudens.

Medewerkers van Zevenbergen Zonne-energie hebben in samenwerking met AZSV-vrijwilligers 200 zonnepanelen op de daken van de kleedruimten en van vuttershome ‘d Olde Schole’ gelegd en aangesloten. De zonnepanelen produceren jaarlijks stroom voor ongeveer vijftien huishoudens. Met deze investering benadrukt AZSV het belang van maatschappelijke betrokkenheid en duurzaam bezig zijn.

1300 leden, meer dan 70 teams, 26 kleedkamers, 22 lichtmasten, zo maar wat getallen die aangeven dat AZSV een grote vereniging is, een vereniging ook met hoge energielasten.

AZSV lid Hanno Jansen geeft uitleg over het zonnepanelenproject: “Wat is mooier en simpeler dan via de zon energie op te wekken? En dat te doen op een plek waar eigenlijk niemand er qua aanzicht problemen mee kan hebben: een kleedkamer-dak en het dak van ‘d Olde Schole’. Omdat de zon met name overdag schijnt en in de voetbal-loze zomermaanden, zal AZSV de bij haar opgewekte energie voornamelijk terug leveren aan het net.”

Jansen vervolgt: “Dat lijkt niet zo interessant, maar met een toegezegde subsidie gedurende vijftien jaar en een door de gemeente Aalten verstrekte duurzaamheidslening onder gunstige voorwaarden kwamen we financieel al een heel eind. Toen het in Aalten gevestigde bedrijf Zevenbergen Zonne-energie een mooie offerte op tafel legde, is besloten om te investeren. Hier gaan we in veel opzichten geen spijt van krijgen!”