Wijsheden van Cruijff over AZSV JO15-2

september 7, 2019

The day after..
Waar het nederlands elftal gisteren onze Oosterburen over het knie legde, lieten wij ons overrompelen door onze tegenstander.

Vanmorgen in Lichtenvoorde ging het flink mis, AZSV JO15-2 opende te vroeg voor de kermis. 10 keer schieten voor een Euro?? Gingen er toch wel 8 van de 10 in. Dus een geflatteerde nederlaag was ons lot.

Ik vond ons de eerste helft niet echt veel minder als onze tegenstander. Het lijkt er op, dat er op conditioneel vlak nog veel winst voor de technische staf te halen is. Vanaf maandag gaan de loopladders, gewichten, en coopertest mee naar het veld. Misschien nog wel een bosloop… We gaan proberen om de jongens topfit te krijgen.

Wat kun je na zo’n morgen nog schrijven. Een beetje op internet surfen bracht mij enkele uitspraken van Johan Cruijff. Ik heb het origineel maar even aangepast naar onze situatie, natuurlijk met een dikke knipoog..

Cruijff heeft nooit gemerkt dat je van rondjes rennen beter wordt, in het moderne voetbal gaat het om korte snelle sprintjes.
En daar gaan we maar eens flink aan werken.

Je moet de bal hebben om te schieten, en schieten om te scoren, maar dat is logisch.
Aan balbezit ontbrak het ons vandaag. Veel ballen werden onnodig ingeleverd, puntje van verbetering.

Zolang jij de bal hebt, kunnen zij niet scoren.
Puntje van verbetering.. Bij balbezit was Longa’30 zeer doeltreffend. Wij hadden hier de tweede helft geen antwoord op.

Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander
Bij rust was dit nog aan de orde. Een 1-0 stand was te overzien. Schijnbaar wilde de tegenstander iets anders als wij.

Wanneer je met twee spitsen speelt, kan de keeper van de tegenpartij de bal negen van de tien keer bij een vleugelverdediger kwijt, vervolgens moeten de vier middenvelders weer opschuiven, dat gaat even goed, maar in de loop van de wedstrijd worden er toch fouten gemaakt, daarom speel ik altijd met drie spitsen, omdat de veldbezetting dan beter is.
Dit zou El Salvador van mij kunnen hebben. We hebben elkaar nooit gesproken, maar onze idee├źn over voetbal zijn duidelijk hetzelfde

Mijn voordeel is dat ik Johan Cruijff heet, ik heb meer krediet dan een andere trainer. Wanneer het niet loopt vliegt een trainer er binnen drie weken uit. Ik kan daar rustig zes maanden voor uittrekken, dat is een groot voordeel.
Nu maar hopen dat men bij AZSV niet in paniek raakt en de Technische Staf er uit willen werken.

Al met al een hoop wijsheden, maar we hebben er niets aan.

We gaan nu twee weken vol trainen en kermis vieren. Na de kermis gaan we weer naar Lichtenvoorde en begint voor ons de competitie. Het zal een zware competite worden. Maar als wij als team er in gaan en elkaar met respect blijven behandelen, is er niets aan de hand. Dit is een ontzettende leuke ploeg om mee te werken. Als we er een team van kunnen maken, wat na 2 weken natuurlijk nog niet lukt, kunnen er al met al leuke dingen ontstaan.

Voor nu wens ik jullie een goed weekend.

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Trainer/Coach AZSV JO15-2